x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Ruşine!", "Demisia!". Preşedintele Băsescu, HUIDUIT la Ţebea

"Ruşine!", "Demisia!". Preşedintele Băsescu, HUIDUIT la Ţebea

15 Sep 2013   •   12:25
"Ruşine!", "Demisia!". Preşedintele Băsescu, HUIDUIT la Ţebea
UPDATE 12:45 - Momentul în care Traian Băsescu a depus coroana la mormântul lui Avram Iancu a coincis cu declanşarea protestului, scrie zhd.ro. Mai multe persoane prezente la ceremonie au început să-l huiduiască pe preşedinte.

S-a strigat “Ruşine!”, “Jos Băsescu!”.

Vizibil iritat, şeful statului a plecat înaintea finalizării festivităţii de depunere a coroanelor. Pentru prima dată în ultimii trei ani, perioadă în care a absentat de la festivităţile de la Ţebea,  el a turnat apă la rădăcina gorunului pe care l-a plantat acolo în urmă cu câţiva ani.

"S-a deplasat apoi spre cortul special amenajat pentru a lua masa.  Pe traseu el a fost  însoţit atât de huiduieli, cât şi de aplauzele unei părţi din susţinătorii săi. În timp ce Băsescu petrecea în cort având ca invitaţi printre alţii şi pe  presedintele PDL, Vasile Blaga,  vicepresedintele formatiunii, Catalin Predoiu şi preşedintele interimar al Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, protestatarii au înconjurat locaţia huiduindu-l din nou pe preşedinte", mai scrie Ziarul Hunedoreanului.
------------------------------------

Preşedintele Traian Băsescu a sosit, astăzi, la Ţebea (judeţul Hunedoara), unde participă la Serbările Naţionale care se desfăşoară la Complexul Istoric din localitate. La Ţebea mai sunt prezenţi ministrul de Externe, Titus Corlăţean, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, liderul PDL, Vasile Blaga şi preşedintele PMP, Eugen Tomac, oficialităţi locale.

Serbările Naţionale de la Ţebea au loc în fiecare an, având ca scop cinstirea memoriei lui Avram Iancu, cel căruia moţii îi spuneau ''Crăişorul Munţilor''.

La manifestări participă câteva mii de persoane. Pe platoul destinat ceremonialului este interzis accesul cu drapele sau însemne ale partidelor politice. De asemenea, în timpul ceremonialului public, organizatorii recomandă un comportament decent, zgomotele puternice (imnuri, lozinci) afectând caracterul comemorativ al manifestării.

Pentru desfăşurarea manifestărilor de la Ţebea, traficul rutier va fi închis pe DN 76 km 38+500 – 38+600, în intervalele orare 11.00-11.15 şi 14.00-14.30. Potrivit organizatorilor, închiderea circulaţiei este necesară pentru formarea gărzii de onoare, prezentarea onorului militar şi defilarea gărzii de onoare. Conform Prefecturii, situaţia din teren nu permite devierea circulaţiei pe rute ocolitoare. Pe perioada restricţiei de circulaţie se va asigura doar deplasarea autovehiculelor destinate intervenţiilor de urgenţă, respectiv Ambulanţă, SMURD, ISU, Jandarmi, Poliţie.



×