x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu a semnat decretul pentru numirea lui Nistor Călin în funcţia de procuror-şef adjunct al DNA

Băsescu a semnat decretul pentru numirea lui Nistor Călin în funcţia de procuror-şef adjunct al DNA

24 Mai 2013   •   15:51
Băsescu a semnat decretul pentru numirea lui Nistor Călin în funcţia de procuror-şef adjunct al DNA

Preşedintele Traian Băsescu a semnat vineri decretul pentru numirea lui Nistor Călin în funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, informează Administraţia Prezidenţială.

Călin Nistor a primit ieri aviz pozitiv din partea Consiliului Superior al Magistraturii pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"În urma  analizării proiectului de management prezentat, precum şi audieri candidatului, în temeiul art. 40 lit. h din Legea nr. 317/2004 republicată cu modificările şi completările ulterioare, cu unanimitate de voturi, Secţia pentru procurori a decis acordarea avizului pozitiv", se arată în comunicatul de presă al CSM.

Nistor a fost propus în funcţia de adjunct al şefului DNA în 26 aprilie, de către ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Călin Nistor lucrează ca procuror de 13 ani, din care aproape şapte ani în DNA, iar aproximativ patru ani a fost avocat în Baroul Vâlcea. Din 2006 până în 2008, Călin Nistor a fost procuror la DNA - Structura Centrală, apoi a condus DNA Piteşti până în 10 martie 2013. Nistor a fost delegat în 11 martie în funcţia de procuror şef al DNA. După preluarea conducerii DNA de către Laura Codruţa Kovesi, Călin Nistor a fost delegat în funcţia de procuror şef adjunct al DNA.

Magistratul a întocmit peste 45 de rechizitorii prin care au fost trimişi în judecată demnitari, arbitri de fotbal, oameni de afaceri, printre care se numără şi Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei sau omul de afaceri Cornel Penescu. În dosarele pe care procurorul Călin Nistor le-a trimis în instanţă nu s-a înregistrat nicio achitare şi nici nu au fost restituite la Parchet.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat în 15 mai decretele de numire a lui Tiberiu Mihail Niţu în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a lui Dimitrie Bogdan Licu în funcţia de prim-adjunct al procurorului general şi a lui Codruţ Olaru în funcţia de adjunct al procurorului general.

Tot atunci au fost numiţi Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Alina Mihaela Bica în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigaţie a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism şi Elena Giorgiana Hosu în funcţia de adjunct al procurorului şef al DIICOT.

Cei şase procurori au primit în 9 mai avize pozitive din partea Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

×