x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu: Am schimbat strategia de campanie când Antonescu a promulgat pragul; putea să nu o facă

Băsescu: Am schimbat strategia de campanie când Antonescu a promulgat pragul; putea să nu o facă

30 Iul 2012   •   06:41
Băsescu: Am schimbat strategia de campanie când Antonescu a promulgat pragul; putea să nu o facă

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, duminica noaptea, ca a schimbat strategia de campanie in 24 iulie, pentru ca in acea zi presedintele interimar a promulgat legea care reglementa pragul la referendum, Basescu precizand ca Antonescu putea sa nu faca acest lucru.

"La momentul suspendarii abordarea mea a fost «mergem la vot, ne batem si-i batem». Era atitudinea care a caracterizat toata cariera mea politica", a spus Basescu.

El a mentionat ca in 24 iulie a schimbat strategia de campanie.

"Multi or sa spuna «de ce pe 24 dupa ce doua saptamani ne-ai spus ca trebuie sa mergem la vot». Raspunsul e simplu: legea care stabilea pragul a fost promulgata pe data de 24. (...) Eu nu puteam sa schimb strategia de campanie pana nu aveam certitudinea ca prin lege nu se introduce pragul de validare a referendumului", a explicat Traian Basescu.

Basescu a adaugat ca "presedintele interimar avea posibilitatea practica sa nu valideze legea in forma in care a fost modificata, ci sa tina legea pentru promulgare timp de 10 zile, ceea ce o facea inoperanta timp de 10 zile si ramanea in vigoare OUG care elimina pragul", a mai spus Traian Basescu.

Mediafax


×