x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu, anchetat. Inspecţia Judiciară va analiza declaraţiile privind sechestrul de la Nana

Băsescu, anchetat. Inspecţia Judiciară va analiza declaraţiile privind sechestrul de la Nana

de Gabriela Antoniu    |    09 Mar 2015   •   10:59
Băsescu, anchetat. Inspecţia Judiciară va analiza declaraţiile privind sechestrul de la Nana

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat ieri Inspecţia Judiciară în cazul afirmaţiilor fostului preşedinte Traian Băsescu despre sechestrul pus de procurori pe terenuri din comuna Nana, urmând să se stabilească dacă a fost afectată credibilitatea justiţiei. Inspectorii judiciar vor stabili dacă a fost sau nu încălcată independenţa justiţiei prin aceste declaraţii făcute de Traian Băsescu, au declarat pentru mediafax.ro oficiali din CSM. Sesizarea Inspecţiei Judiciare de către CSM vine după ce Traian Băsescu a comentat pe Facebook sechestrul pus pe terenuri de la Nana, afirmând că “îmi pare rău pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010. Pe fond, aceste familii suportă consecinţele unor acţiuni politice îndreptate împotriva mea”. La scurt timp, conducerea Parchetului General a cerut CSM să apere magistraţii, aprecizat că este regretabil că un fost preşedinte pune la îndoială independenţa şi imparţialitatea procurorilor, lucru care ar putea afecta credibilitatea justiţiei. Ieri, Băsescu s-a apărat şi a susţinut că el a făcut referire la acţiunea Parlamentului. “A fost o acţiune politică iniţiată de premier şi materializată prin comisie parlamentară. Baza acţiunii a fost acţiunea parlamentară", a spus Băsescu, adăugând că dacă procurorul general Tiberiu Niţu “crede că a venit vremea în care nimeni să nu îndrăznească să mai exprime un punct de vedere pentru că are dânsul sensiblităţi, îl anunţ că nu voi înceta să îmi exprim punctul de vedere”.

Rădulescu, audiat la DNA

Între timp, fostul consilier prezidenţial Adrian Rădulescu, cel care a găsit terenul de la Nana şi l-a sfătuit pe Traian Băsescu să-l cumpere, a fost chemat ieri la DNA unde a fost audiat ca martor, într-un dosar penal. Adrian Rădulescu nu a vrut să spună însă de ce a fost la DNA. ''Nu este nimic, nu are nicio legătură. (...) Am fost să-mi vizitez un prieten. (...) Totul este legal, nu este nicio problemă acolo'', a afirmat Adrian Rădulescu. Întrebat de ce s-a pus sechestru pe cele 735 ha din comuna Nana, el a răspuns: ''Nu-i treaba mea! Că nu-s procuror''. Conform dcnews.ro, Rădulescu ar fi fost audiat cu privire la terenul lui Băsescu din comuna Nana.  "Sechestrul este ilegal, pentru că nu trebuia pus asupra moşiei domnului preşedinte, pentru că Ioana Băsescu este cumpărător de bună credinţă şi s-a extins numai pentru o acţiune pe care aş numi-o politică. Nu are nicio valoare acest sechestru. Cei care au comis ilegalitatea, ei trebuie să plătească şi nu se poate extinde asupra cumpărătorilor de bună credinţă", comenta sâmbătă Adrian Rădulescu.

×