x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu: "Băi, caraghiosule!"

Băsescu: "Băi, caraghiosule!"

de Gabriela Antoniu    |    01 Apr 2009   •   00:00
Băsescu: "Băi, caraghiosule!"
Sursa foto: Karina Knapek/Editura Intact

Preşedintele Traian Băsescu a avut ieri la Parlament un schimb de replici cu cei aflaţi într-un studio mobil al Antenei 3, adresându-i-se jurnalistului Andrei Bădin cu formula "Băi, caraghiosule!".





Incidentul a avut loc în momentul în care şeful statului, însoţit de preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi de cel al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, mergeau pe holul Parlamentului către plenul reunit, unde ieri s-a sărbătorit împlinirea a 60 de ani de la înfiinţarea NATO.

Băsescu, observând persoanele strânse în studioul de televiziune, le-a spus râzând: "Daţi ceva şi cu Ioana Băsescu!". Răspunsul unuia dintre cei aflaţi acolo a fost: "Dăm, dăm!". "Băgaţi, că e NATO!", a continuat preşedintele, tot râzând, în timp ce se deplasa către sala de plen. Răspunsul din studio a venit imediat: "Aşteptăm să ne povestiţi". La această replică, preşedintele Băsescu şi-a întors privirea şi a răspuns: "Băi, caraghiosule!". Continuându-şi drumul pe holul Parlamentului către sala de plen, Mircea Geoană i-a spus şefului statului: "E politizată toată chestia". Băsescu i-a replicat: "Păi, o să le explic".

"NU ARE CEI 7 ANI DE-ACASĂ"
Ulterior, jurnalistul Andrei Bădin a precizat că el a fost cel care a intrat în dialog cu preşedintele Băsescu, susţinând că i-a răspuns acestuia "politicos", invitându-l să ia parte la emisiunea care tocmai urma să înceapă şi să lămurească situaţiile relatate recent de media în legătură cu Ioana Băsescu şi modul în care ea ar fi cumpărat o locuinţă în cartierul din Băneasa, realizat de firma controlată de Puiu Popoviciu.

Bădin a precizat că în ambele rânduri el a fost cel care a dialogat cu şeful statului, invitându-l de fiecare dată să dea explicaţii în studioul mobil al Antenei 3. El a arătat că a fost singurul bărbat dintre cei prezenţi în studio care a intrat în dialog cu şeful statului, alături de el fiind doar colega sa Paula Rusu. "Cei doi invitaţi, Tăriceanu şi Meleşcanu, nu i-au replicat lui Băsescu. Doar eu şi, imediat după mine, şi colega mea Paula Rusu. Din moment ce nu a spus «Caraghioaso!», ci «Caraghiosule!», înseamnă că eu am fost cel vizat", a spus Bădin.

El s-a declarat dezamăgit de reacţia şefului statului "la o invitaţie politicoasă", acuzându-l pe Băsescu de lipsa bunei creşteri. "Păcat că aşa a înţeles dânsul să răspundă unei invitaţii politicoase! Asta denotă faptul că nu este bine crescut, că nu are cei 7 ani de-acasă", a spus Bădin. Invitat ieri la emisiunea "La ordinea zilei" de la Antena 3, preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a comentat incidentul Băsescu-Bădin, declarând că "preşedintele nostru ne face de râs".

"ORICÂT AR VREA UN AŞA-ZIS ZIARIST SĂ INTERVIN SĂ I SE OPREASCĂ ANCHETA, NU POT"
Tot ieri, dar la o întâlnire cu reprezentanţii Camerelor de Comerţ din România, preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu poate interveni pentru ca unui "aşa-zis ziarist" să i se oprească ancheta, oricât de mult acesta şi-ar dori acest lucru.

Şeful statului a făcut această afirmaţie fără să dea nume. El a spus că în România există, în acelaşi timp, afacerişti cinstiţi, afacerişti care au avut "un început dubios" şi care, ulterior, au început să-şi plătească taxele şi impozitele şi o altă categorie de oameni de afaceri care "s-au obişnuit" să primească bani de la stat. Băsescu a spus că pentru toţi aceştia "există loc", menţionând că el nu îi judecă, cei chemaţi să judece fiind judecătorii.

El a adăugat însă că ce a refuzat şi va continua să refuze este să intervină pentru ca anchetele, în cazul unor oameni de afaceri, să înceteze. "Oricât ar vrea un aşa-zis ziarist să intervin să i se oprească ancheta, nu pot. El poate să se ducă pe toate televiziunile, să se supere pe mine", a spus Băsescu. El a adăugat, de asemenea, că nu va interveni niciodată pentru ca un om de afaceri să fie anchetat. "Să nu credeţi minciunile propagate, că nu ştiu cui i s-au făcut dosare. Dacă luăm un celebru ziarist, cu intervenţii, dosarul era depus de dinainte de câştigarea mandatului de mine şi nu i-am făcut acestui om nimic să i se întâmple vreun rău", a susţinut Băsescu.

×
Subiecte în articol: basescu observator preşedintele