x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu despre Blaga, care a spus că şeful statului o susţine pe Udrea: O, săracul!

Băsescu despre Blaga, care a spus că şeful statului o susţine pe Udrea: O, săracul!

17 Feb 2013   •   19:21
Băsescu despre Blaga, care a spus că şeful statului o susţine pe Udrea: O, săracul!

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, duminică, despre faptul că Vasile Blaga a spus că românii ştiu că şeful statului o susţine pe Elena Udrea, de aici şi criticile la adresa conducerii PDL, el răspunzând: "O, săracul!".

Preşedintele a mers, duminică seară, la un hipermarket din Capitală, unde a făcut cumpărături, informeaza Mediafax.

Întrebat, la plecare, despre faptul că i-a răspuns Elenei Udrea la telefon când aceasta l-a anunţat despre candidatura la şefia PDL, iar lui Vasile Blaga nu i-a răspuns, Băsescu a replicat: "Una era în decembrie, alta e acum. Şi am răspuns la foarte mulţi".

Întrebat despre faptul că este acuzat că face campanie pentru Elena Udrea, Băsescu a răspuns, râzând: "Când o fi spus şi trăsnaia asta?"

 Un reporter a relatat că Vasile Blaga a spus că este evident, şi că toţi românii ştiu că preşedintele o susţine pe Elena Udrea, de aici şi declaraţiile critice.

"La adresa cui?", a întrebat preşedintele, iar reporterul a răspuns: "La adresa domnului Blaga", la care şeful statului a replicat, râzând: "O, săracul!".

Întrebat dacă se poate spune că o susţine pe Elena Udrea pentru şefia PDL, sau mai mult decât pe Vasile Blaga, Băsescu a răspuns: "Eu susţin o soluţie care să dea perspective PDL-ului. Care o fi aceea, vor decide participanţii la Convenţie şi cei care deocamdată sunt în competiţia asta. Dar în niciun caz nu pot susţine o soluţie care îngroapă PDL-ul".

Întrebat de ziarişti dacă ar exista o candidatură mai bună la şefia PDL decât Vasile Blaga şi Elena Udrea, Băsescu a răspuns: "Dacă mi-o spuneţi voi".

Întrebat dacă Ghoerghe Falcă îşi va anunţa candidatura la şefia PDL, Băsescu a răspuns că nu ştie.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că a dorit să se "izoleze" faţă de reprezentanţii PDL, atât faţă de Vasile Blaga, cât şi faţă de Mihai Răzvan Ungureanu, însă va solicita luni o discuţie cu aceştia despre partid şi va lua parte la Convenţia partidului dacă va fi invitat.

"După alegeri, nu am vrut să intervin deloc nicăieri. Să ştiţi că a sunat la cabinet şi Răzvan, a sunat şi Vasile Blaga în decembrie, a sunat şi domnul Neamţu. Până astăzi, când mi-am dat seama ce lucru urât se întâmplă în PDL, nu am vrut să vorbesc despre politică. Luni o să-i caut eu, să am o discuţie cu ei, ca între un preşedinte care a fost ajutat de ei în vară (...) Am vrut să mă izolez până azi, dar astăzi, discutând cu Emil Boc, am spus că nu se poate să mă izolez", a susţinut Băsescu.

Preşedintele a declarat, joi seară, că PDL seamănă acum în interior cu FSN şi nu îl mai poate ajuta în îndeplinirea obiectivelor sale, precizând că se uită la ce se întâmplă, dar nu îi vine să creadă ce vede.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că preşedintele Traian Băsescu intervine pentru a doua oară într-o competiţie internă a partidului, că 22 de milioane de români ştiu că şeful statului o susţine pe Elena Udrea.

Liderul PDL Elena Udrea, candidat la şefia PDL, susţine, pe Facebook, că 22 de milioane de români ştiu că USL, Antena 3 şi Dan Voiculescu îl vor pe Vasile Blaga preşedinte al PDL, ea adăugând: "Întrebarea este: de ce?".

Ea a afirmat, recent, la un post de televiziune, că l-a informat pe preşedintele Băsescu, telefonic, despre faptul că va candida la şefia PDL.

×