x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu, invitat la Focşani de Ziua Unirii. Protestele sunt interzise în ziua de 24 ianuarie

Băsescu, invitat la Focşani de Ziua Unirii. Protestele sunt interzise în ziua de 24 ianuarie

de Mediafax    |    18 Ian 2012   •   11:29
Băsescu, invitat la Focşani de Ziua Unirii. Protestele sunt interzise în ziua de 24 ianuarie

Presedintele Traian Basescu a fost invitat la Focsani, pe 24 ianuarie, la manifestarile prilejuite de aniversarea Unirii Principatelor Romane, in acea zi fiind interzise protestele care au fost autorizate de primarie pe o perioada de 30 de zile.

Administratia judeteana a trimis invitatii presedintilor de partide, presedintelui Senatului, Vasile Blaga, al Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, ministrilor si sefilor de Consilii Judetene din Regiunea Sud-Est.

"Ca in fiecare an, Consiliul Judetean Vrancea a lansat invitatii oficiale catre Presedintie, Guvern, ministere, presedintii partidelor parlamentare, presedintii celor doua camere ale Parlamentului, presedinti de consilii judetene, pentru a participa la aceste manifestari. Toti cei care vor raspunde invitatiei noastre vor participa la evenimente deosebite care vor marca inplinirea a 153 de ani de la Unirea Principatelor Romane. Prin organizarea acestor manifestari nu facem altceva decat sa respectam istoria si simbolurile nationale", a afirmat presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vrancea, Marian Oprisan.

Autoritatile locale nu au anuntat masuri speciale pentru 24 ianuarie in contextul protestelor din ultimele zile.

Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vrancea a aprobat organizarea de mitinguri la Focsani, timp de 30 de zile, intre orele 17.00-22.00, exceptie facand 24 ianuarie.

"La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vrancea s-a primit o cerere pentru autorizarea acestui miting. Autorizatia a fost ceruta de catre membrii Asociatiei pentru Mediu, Organizare Regionala si Formare. Protestul a fost avizat pentru o perioada de 30 de zile, intre orele 17.00 - 22.00. Exceptie va face ziua de 24 ianuarie. De asemenea, a fost avizat si un mars de protest intre Piata Unirii si sediul Partidului Democrat Liberal", declara plutonierul adjutant Adrian Costescu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vrancea.

Programul manifestarilor dedicate implinirii a 153 de ani de la Unirea Principatelor Romane va incepe la ora 11.00 cu un simpozion dedicat Unirii Principatelor. De la ora 14.00, fanfara militara va canta in Parcul Central, iar de la ora 15.00, pe scena amplasata in Piata Unirii, va avea loc un concert coral la care va participa Corul Pastorala si Corul "Ghe. Tatarascu".

×