x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu la Ford: "Ce faceţi, fetelor?"

Băsescu la Ford: "Ce faceţi, fetelor?"

08 Sep 2009   •   00:00

Deşi l-a ignorat pe preşedintele Senatului, Mircea Geoană, Traian Băsescu a încercat să fie amabil cu angajaţii Ford. Cu John Fleming, preşedintele Ford Europa, nu i-a ieşit...



Preşedintele Băsescu a fost întâmpinat la fabrica de la Craiova de John Fleming şi au pornit împreună într-un tur prin secţii. La un moment dat, în timp ce vorbea cu reprezentantul Ford, şeful statului a întrerupt discuţia cu acesta, adresându-se unor angajate: "Ce faceţi, fetelor?".

Înainte de a intra în fabrică, Băsescu s-a interesat şi de soarta jurnaliştilor prezenţi: "Cu ce vă ocupaţi azi?".


BĂSESCU, MUMĂ CU TĂRICEANU, CIUMĂ CU GEOANĂ
Preşedintele Traian Băsescu a fost singurul care a urcat pe scenă alături de conducerea Ford pentru a ţine un discurs cu ocazia prezentării oficiale a primei maşini produse la Craiova. El l-a lăsat în public pe preşedintele Senatului, Mircea Geoană. "Aşa s-a solicitat de la Preşedinţie, ca să nu vorbească nimeni, în afară de Traian Băsescu. Eu stau printre oameni şi muncitori şi e mai bine să vorbesc cu ei", a declarat Mircea Geoană.

Băsescu a fost, în schimb, extrem de gentil cu fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu. El a mulţumit Guvernului Tăriceanu pentru reuşita investiţiei Ford de la Craiova. Asta după ce, la semnarea contractului de cumpărare a Automobile Craiova de către Ford, cei doi au avut un schimb dur de replici, în faţa a peste 150 de angajaţi ai companiei. Motivul: taxa auto. "Îi mulţumesc domnului Băsescu că, în final, a înţeles de ce este utilă taxa auto, taxă auto care e destinată să ajute industria de automobile să se dezvolte şi ne ajută să nu facem din România un talcioc de maşini second-hand", a declarat atunci Tăriceanu, aţâţându-l pe preşedinte. "E foarte greu să nu răspunzi. Îmi propusesem să vin aici într-o notă amicală şi inteligentă. Eu nu am avut impresia că taxa auto a protejat vreo maşină Ford, dar deocamdată Citroen este puternic protejată", i-a replicat Băsescu. Şi schimbul de replici a continuat, spre surprinderea celor prezenţi. Ulterior preşedintele Consiliului Judeţean Dolj le-a cerut scuze reprezentanţilor Ford pentru "circul" la care au asistat.

Astăzi însă Băsescu a fost extrem de amabil cu Tăriceanu. Nu s-a mulţumit numai să laude fostul Guvern, ci l-a invitat pe Călin Popescu Tăriceanu pe scenă, la poza de grup. "A fost galant, îl apreciez", a precizat Tăriceanu. Întrebat de jurnalişti de ce nu a luat cuvântul pe scenă, fostul premier a replicat că nu l-a invitat nimeni.

×
Subiecte în articol: observator