x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu, Macovei, Kovessi şi Morar – anticonstituţionali

Băsescu, Macovei, Kovessi şi Morar – anticonstituţionali

de Dan Constantin    |    21 Aug 2012   •   15:15
Băsescu, Macovei, Kovessi şi Morar – anticonstituţionali

Curtea Constitutionala a gasit 6 voturi ca sa arunce la cos cele 8,5 milioane de voturi ale participantilor la referendum. Adica, “democratia' constitutionala de doi lei a batut vointa populatiei care a participat la vot. Nimic nu e mai strigator la cer decat nedreptatea – iata ca in Romania, mori cu dreptatea in brate.

Concluzia acestei consultari care s-a transformat intr-o mare confruntare nationala este ca in fata celor 6 judecatori care il trimit pe Basescu inapoi in scaunul de la Cotroceni stau 7,5 milioane de romani. Fiecare judecator basist are impotriva 1,26 milioane de voturi; 1,26 milioane de oameni a caror vointa a fost batjocorita cu sange rece. Grea vina isi pun in carca pentru ei si pentru familiile lor acesti judecatori batjocoritori. Ei puteau intra in istorie dar ajung sa fie blestemati de milioane de oameni. Stigmatul acestui vot dat pentru salvarea lui Basescu in dispretul vointei unui popor lucid si activ civic va fi purtat si de copiii acestor judecatori, de sotii si familiie lor. Nimeni nu le va face nimic, nimeni nu va cere “capul lui Motoc', dar se va sti mult timp ca Motoc si ai lui l-au inscaunat pe suspendat. Suna ca o sentinta morala grea, asumata de “banda celor 6'.

Hotararea CC pune insa in culpa penala o serie de institutii si persoane. La punctul 1, Curtea “constata ca procedura pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie pentru demiterea presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, a fost respectata'.

Asadar unde este “lovitura de stat'? Cine urla ca Basescu este victima unei lovituri de stat, a unui procedeu anticonstitutional? Tipau in primul rand Basescu si Macovei. Asadar, Curtea spune ca totul a fost OK, si procedura corecta. Hotii striga hotii – zice vorba romaneasca. Ii cunoastem asadar pe hoti.

Alarmati de Basescu si la ordinul Macoveicii, slugile de la Parchet si DNA au deschis dosare de frauda. Sunt urmariti penal demnitari din Ministerul de Interne, politicieni din USL, oameni care au organizat referendumul din 29 iulie gasit acum corect si nefraudat. Mai mult, vuvuzelele de la CSM amenintau ziaristii cu puscaria pentru ca-i aparasera pe sateni de haitele de procurori trimsi sa ancheteze frauda inexistena. Vasilica Danielut, Morar, Kovessi – sunt in opozitie cu decizia Curtii Constitutionale. Ei pot fi acum anchetati pentru abuz in serviciu, pentru instigare la declansarea de anchete ilegale.

O rusine nationala se intoarce la Cotroceni si cozile de topor basiste se umplu iremediabil de ridicol. Asta, doar pentru o concluzie la cald.

×