x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu: Toate oraşele se fac oraşe martir. Am ajuns la o penibilitate ieşită din comun

Băsescu: Toate oraşele se fac oraşe martir. Am ajuns la o penibilitate ieşită din comun

21 Dec 2011   •   12:55
Băsescu: Toate oraşele se fac oraşe martir. Am ajuns la o penibilitate ieşită din comun

Presedintele Traian Basescu a declarat, astazi, la Radio Romania Actualitati, ca s-a ajuns "la o penibilitate iesita din comun", in conditiile in care inca mai sunt legi aprobate de Parlament prin care se doreste declararea unor orase martir ale Revolutiei din 1989.

"Eu nu am fost implicat in Revolutie. Am fost intr-un oras mai linistit, la Constanta. Unde, s-a facut si acolo ca a fost o revolutie, au luat covoarele de prin CC. Deci, mare revolutie a fost acolo. Avem multi revolutionari de Constanta. Oras martir, nu? Vad ca toate orasele se fac orase martire. Am ajuns la o penibilitate iesita din comun. Si acum mai tot vin legi aprobate de Parlament, tot declaram orase martire ale Revolutiei", a spus Basescu, care a precizat ca a inteles Revolutia din 1989 asa cum a vazut-o la televizor, dar ca a reinteles-o in ultima vreme.

"Eu cred ca a venit timpul sa inchidem dosarul Revolutiei si sa intre cercetatorii pe el, cand spun sa-l inchidem ma refer la noi, oamenii politici. Sa avem decenta sa lasam cercetatorii sa intre in realitatile Revolutiei, pentru ca noi vom fi partizani. Eu nu sunt partizan, nu am niciun interes nici de-o parte, nici de alta, nu am fost membru FSN, nu am vreo obligatie fata de nimeni. Cred ca a venit timpul ca noi, oamenii politici, sa ne abtinem de la a mai comenta Revolutia si sa lasam istorici, cercetatori sa se ocupe de toate documentele. Cu o singura conditie: toti sa le punem la dispozitie actele care exista, inclusiv cele din Parchetul General. Eu cred ca nu e nimic secret, dar sunt multe ascunse", a mai spus Basescu. (V.M.)

×