x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu va participa la parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf

Băsescu va participa la parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf

30 Noi 2012   •   11:53
Băsescu va participa la parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf
Sursa foto: Alexandra Pandrea/Intact Images

Preşedintele Traian Băsescu va participa sâmbătă, de la ora 11:00, la ceremonialul militar din Piaţa Arcului de Triumf din Capitală, organizat cu ocazia Zilei Naţionale a României, informează Administraţia Prezidenţială.

Peste 1.500 de militari şi tehnică aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Protecţie şi Pază vor defila sâmbătă, începând cu ora 11:00, la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Capitală.

Pe parcursul zilei, MApN va organiza mai multe evenimente dedicate sărbătorii de 1 Decembrie, în Bucureşti şi în ţară.

Aseară, preşedintele Traian Băsescu a susţinut un discurs de Ziua Naţională a României, adresând, la final, rugămintea ca de 1 Decembrie fiecare român să arboreze, în curte sau la fereastră, câte un steag tricolor.

Preşedintele a spus că gândurile sale sunt "alături de fiecare român, oriunde s-ar afla el".

"Acelaşi gând îl am faţă de români, de toţi românii, de românii de pretutindeni, oriunde s-ar afla şi ar trăi ei, dar simţind româneşte şi bucurându-se de Ziua Naţională a ţării lor de baştină. Coeziunea naţiunii române la 1 decembrie nu se poate face fără contribuţia diasporei româneşti, care ar rolul ei major în prezentul și viitorul statului român şi în unitatea sufletească a poporului român", a spus Băsescu.

"Le mulţumesc pentru tot ceea ce au făcut pentru România, pentru că ei au împins întotdeauna România înainte, ei au dat forţă şi suflet fiecărui proiect şi truda lor, eforturile, necazurile lor au adus România aici unde este astăzi, cu perspective bune de stat european cu perspective de prosperitate pentru toţi cetăţenii săi. Nu pot să închei fără a rosti cuvinte de mulțumire militarilor români aflaţi în teatrele de operaţii din afara frontierelor României", a spus preşedintele.

În încheierea discursului, Băsescu a spus că doreşte să adreseze rugămintea ca de Ziua Naţională fiecare român să arboreze, în curte sau la fereastră, câte un steag tricolor.

"Şi înainte de a spune La mulţi ani, aş ruga, dacă se poate, ca de 1 Decembrie fiecare român să-şi pună în curte, în balcon, la fereastră, unde se poate, un tricolor cât de mic. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!", a spus preşedintele.

×