x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu vrea să introducă în Constituţie deficitul structural şi precederile privind bugetul

Băsescu vrea să introducă în Constituţie deficitul structural şi precederile privind bugetul

de Mediafax    |    09 Dec 2011   •   13:39
Băsescu vrea să introducă în Constituţie deficitul structural şi precederile privind bugetul

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri la Bruxelles ca Romania trebuie sa treaca in Constitutie, si nu in alt act normativ, prevederile privind bugetul si deficitul structural, din acordul convenit la summit-ul UE.

Pe de alta parte, seful statului a spus ca tarile care au acord cu FMI nu trebuie sa participe la capitalizarea Fondului, precizand ca, desi "nu tipam" ca vrem sa dam bani, Romania ar fi capabila sa participe, pentru ca nu este "o tara neputincioasa".

In fine, Basescu a criticat dur pozitia Olandei referitoare la intrarea Romaniei. El a catalogat aceasta atitudine drept un abuz si a mentionat ironic ca nu tara noastra a legalizat prostitutia si consumul de droguri din neputinta.

"Romania are Albita. Olanda are Rotterdam-ul. Da? Imi pare rau, nu Albita e poarta de intrare a tigarilor, a alcoolului, a drogurilor. Si nu Romania, din neputinta, a legalizat prostitutia, nu Romania, din neputinta, a legalizat consumul de droguri", a spus seful statului, care a mai subliniat ca Romania inca lupta impotriva prostitutiei si a consumului de droguri, "asa cum poate ea".

×