x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bătaia cu săbii de la Baia Mare. Unul dintre tinerii ridicaţi din parcare era fiul unui deputat PSD. "Eu felicit trupele speciale, dar nu poți să faci abuzuri"

Bătaia cu săbii de la Baia Mare. Unul dintre tinerii ridicaţi din parcare era fiul unui deputat PSD. "Eu felicit trupele speciale, dar nu poți să faci abuzuri"

06 Mai 2020   •   11:04
Bătaia cu săbii de la Baia Mare. Unul dintre tinerii ridicaţi din parcare era fiul unui deputat PSD. "Eu felicit trupele speciale, dar nu poți să faci abuzuri"
Sursa foto: Colaj Antena 3

Unul din tinerii ridicați de Poliție și Jandarmerie după bătaia cu săbii din fața unui supermarket din Baia Mare e fiul unui deputat PSD. Politicianul acuză că fiul său nu a fost implicat în scandal și că a fost ridicat abuziv de poliție, fiind confundat cu unul dintre scandalagii pentru că avea o mașină similară.

Deputat Călin Matei a declarat la România TV: "Fiul meu a ajuns ca orice client la LIDL să facă cumpărături pentru familie. A început scandalul. Am vorbit mai apoi cu el, după ce a fost încătușat, călcat pe cap, avea mașină asemănătoare cu unul din țiganii de acolo. Eu felicit trupele speciale, dar nu poți să faci abuzuri".

Un scandal a izbucnit în parcarea unui magazin din Baia Mare, între mai multe persoane de etnie romă, care au folosit săbii și cuțite. A fost nevoie de intervenția luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni speciale pentru a aplana conflictul violent. În total, șapte persoane sunt urmărite penal.

„În urma unui apel pe 112 care semnala un scandal între mai multe persoane, echipajul de ordine și siguranță publică din cadrul Poliției municipiului Baia Mare, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi s-au deplasat de urgență în parcarea unui centru comercial de pe strada Grănicerilor. Ca urmare a intervenției polițiștilor, starea conflictuală a fost aplanată”, transmite Poliția Maramureș.

Surse din anchetă au afirmat, pentru MEDIAFAX, că romii au folosit săbii și cuțite, în confruntarea violentă din parcarea magazinului din Baia Mare.

În total, șapte persoane implicate în scandal sunt urmărite penal, după aceste incident, care a avut loc marți seara.

×