x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Batuta pentru ca n-a stat pe olita

Batuta pentru ca n-a stat pe olita

27 Mar 2004   •   00:00

Parintii unei fetite din Iasi sustin ca fiica lor in varsta de doi ani a fost batuta la cresa de asistenta care ar fi trebuit sa aiba grija de ea. Fetita a ajuns la spital cu traumatism cranian, semipareza si numeroase vanatai.

Zamfir si Roxana Morariu, din Iasi, spun ca fiica lor Beatrice, in varsta de doi ani, a ajuns la spital dupa ce a fost agresata de asistenta care ar fi trebuit sa aiba grija de ea, informeaza RomNET.

Era inscrisa de o zi

Incidentul a avut loc marti la Cresa nr. 6 din Iasi, acolo unde fetita fusese inscrisa doar cu o zi inainte. Beatrice a ajuns mai intai la Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria" pentru ca avea febra. Medicii de aici au observat vanataile de pe mainile fetitei si au sugerat parintilor sa-i faca un control general.

Traumatisme craniene

Fetita a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie, unde medicii au constatat o semipareza si traumatisme craniene. „A zgaltait-o si agresat-o asistenta pentru ca nu statea pe olita si plangea. Nu e normal sa se intample asa. Iti dai copilul la cresa, platesti sa aiba grija de el si o asistenta il agreseaza", a declarat Zamfir Morariu, tatal fetitei.

Asistenta neaga

De parte cealalta, asistenta incriminata, Mihaela Paun, sustine ca este nevinovata si ca nu a agresat copilul. „Cand am dat fetita bunicului, nu avea nici o vanataie. E adevarat ca era agitata si facuse putina febra. Nu am chemat salvarea pentru ca nu am crezut ca e ceva grav. Dar in nici un caz nu am bruscat-o sau agresat-o pentru ca nu statea pe olita. Nu stiu de unde are vanataile. Nu stiu ce a facut bunicul dupa ce a plecat cu fetita. Eu nu am nici o vina", a declarat Mihaela Paun. O echipa de inspectori ai Primariei Iasi sub a carei tutela se afla cresele din Iasi au demarat o ancheta pentru a afla ce s-a intamplat cu fetita si daca asistenta este vinovata.

×
Subiecte în articol: observator