x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bebelușul din Târgu-Jiu nu are coronavirus. Rezultatul testului a ieșit negativ

Bebelușul din Târgu-Jiu nu are coronavirus. Rezultatul testului a ieșit negativ

03 Mar 2020   •   11:20
Bebelușul din Târgu-Jiu nu are coronavirus. Rezultatul testului a ieșit negativ

Rezultatul testelor făcute pentru coronavirus la bebelușul de opt luni și mama acestuia, din Târgu-Jiu, județul Gorj, sunt negative. Analizele au fost realizate la Institutul „Matei Balş” din Capitală.

Testele pentru coronavirus efectuate pentru fetița de opt luni și mama acestuia, din orașul Târgu-Jiu, județul Gorj, sunt negative, ceea ce înseamnă că aceştia nu sunt infectaţi cu noul COVID-19. "Rezultatele au ieșit negative și pentru coronavirus, și pentru gripă. Ambele sunt negative și pentru mamă, și pentru copil. Acum avem medicul epidemiolog, o să discutăm să vedem ce facem în situația de acum", a declarat Dumitru Vienescu, directorul SJU Târgu-Jiu.

Testele pentru coronavirus au fost efectuate la Institutul Matei Balș din București, iar cele pentru gripă la Timișoara. Primul test pentru gripă a fost pozitiv.
Bebeluşul de opt luni şi mama lui, care a venit recent din Italia, au fost izolaţi în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. "În data de 1 martie 2020, s-au prezentat în Secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, o mămică și un bebeluș care prezenta semne de răceală.

Mama a relatat că s-a întors, în data de 18 februarie, din Italia - zona Varese/ Lombardia, fapt pentru care copilul a fost internat și izolat, s-a efectuat testul rapid pentru gripă, care este pozitiv, gripa tip B .

Ulterior au fost recoltate probe pentru confirmarea diagnosticului de gripă (RT-PCR) precum și teste pentru depistarea virusului COVID -19, atât lui, cât și mamei", se precizează într-un comunicat al DSP Gorj.

Mediafax

×
Subiecte în articol: coronavirus bebelus targu jiu