x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Becali, judecătorilor: Cea mai mare rugăminte, admiteţi sau nu recursul, vă rog să nu mai daţi un termen

Becali, judecătorilor: Cea mai mare rugăminte, admiteţi sau nu recursul, vă rog să nu mai daţi un termen

09 Dec 2013   •   14:42
Becali, judecătorilor: Cea mai mare rugăminte, admiteţi sau nu recursul, vă rog să nu mai daţi un termen
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Gigi Becali a cerut, astăzi, judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti să dea o soluţie, de admitere sau respingere, pentru a nu mai fi adus la un nou termen în dosarul în care contestă executare pedepsei.

Avocatul lui Becali a solicitat rejudecarea dosarului la Tribunalul Ilfov.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a judecat recursul formulat de Gigi Becali la decizia Tribunalului Ilfov de respingere a contestaţiei la executarea pedepsei cu închisoare.

Gigi Becali le-a spus judecătorilor că nu îl interesează soluţia din dosarul în care contestă decizia Tribunalului Ilfov, spunând că nu vrea să mai fie adus în faţa instanţei.

"Cea mai mare rugăminte - că admiteţi, că nu admiteţi recursul - eu vă rog să nu mai daţi un termen", a spus Becali, potrivit Mediafax.

Acesta a solicitat instanţei să îl lase să povestească "modul în care s-au desfăşurat faptele". Preşedintele completului de judecată i-a respins această solicitare, amintindu-i că este analizat recursul la decizia Tribunalului Ilfov, şi nu fondul cauzei.

Cătălin Dancu, avocatul lui Gigi Becali, a spus că în cazul în care recursul va fi admis, dosarul ce are ca obiect contestaţia la executare se va reîntoarce la Tribunalul Ilfov, pentru a fi rejudecat. Dacă această instanţă va decide să admită contestaţia, mandatul de executare a pedepsei va fi nul, iar Becali va fi eliberat.

Motivul invocat de avocatul lui Becali în formularea constaţia la executarea pedepsei este acela că judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) care l-au condamnat în dosarul "schimbului de terenuri cu MApN" nu aveau acces la informaţii clasificate.

"Niciunul dintre judecătorii care s-au ocupat de dosarul acesta nu au primit certificate de acces. Una este să ceri şi alta este să primeşti efectiv, ca să fii un judecător competent legal să judeci cauza lui Becali.(…) Becali - şi nu numai el, ci orice cetăţean din ţara asta - nu are cum să verifice procedurile pe care în secret conducerea ICCJ le realizează, împreună cu Serviciile Secrete, cu ORNISS-ul (Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, n.r.), pentru verificarea unor judecători care pot sau nu pot să intre într-un dosar cu informaţii clasificate", a spus Dancu., potrivit Mediafax

Avocatul a precizat că dosarul privind schimbul de terenuri dintre Gigi Becali şi MApN nu a fost desecretizat, neexistând niciun document în acest sens.

Procurorul de şedinţă a cerut respingerea recursului formulat de Becali, arătând că hotărârea Tribunalului Ilfov este legală şi temeinică.

În 5 decembrie s-a judecat, la Tribunalul Bucureşti, contestaţia lui Gigi Becali la executarea pedepsei, aceasta fiind respinsă ca "inadimisibilă", întrucât a mai fost o dată soluţionată, de Tribunalul Ilfov, instanţa competentă în acest caz. Dosarul a ajuns la Tribunalul Bucureşti pentru că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că această instnaţă este competent să judece contestaţia.

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv, în 26 noiembrie, ca Gigi Becali să rămână cu sporul de şase luni aplicat la pedepsele de trei ani de închisoare primite în dosarul "Valiza" şi în cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale.


×
Subiecte în articol: gigi becali inchisoare recurs pedeapsa