x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Becali, judecătorilor: Gătaţi chinurile! Du-te la Jilava, du-te la Poarta Albă, cu zăbrele, cu cătuşe

Becali, judecătorilor: Gătaţi chinurile! Du-te la Jilava, du-te la Poarta Albă, cu zăbrele, cu cătuşe

05 Dec 2013   •   11:56
Becali, judecătorilor: Gătaţi chinurile! Du-te la Jilava, du-te la Poarta Albă, cu zăbrele, cu cătuşe
UPDATE 14:10 - Contestaţia lui Gigi Becali la executarea pedepsei a fost respinsă, joi, de Tribunalul Bucureşti, judecătorii stabilind că este "inadmisibilă", întrucât a mai fost o dată soluţionată, de Tribunalul Ilfov, instanţa competentă în acest caz.
..................................................

Gigi Becali i-a rugat astăzi pe magistraţii Tribunalului Bucureşti să nu mai amâne termenele. Latifundiarul a spus că nu mai poate, că s-a săturat să fie plimbat de la penitenciar la instanță sau de la un penitenciar la altul, că s-a săturat de "zăbrele" şi "cătuşe", de dubiţă şi de condiţiile de la Jilava, unde este din nou închis până la mijlocul lunii decembrie.

Adus de la Penitenciarul Jilava la Tribunalul Bucureşti pentru judecarea contestaţiei la executare, Gigi Becali a spus instanţei că nu mai vrea să fie plimbat de la Penitenciarul Poarta Albă la Jilava. "Aşa cum îi spunea Sfântul Gheorghe împăratului Diocleţian: «Gătaţi chinurile, pentru că sunt pregătit să le primesc», aşa vă spun şi eu că vreau să gătaţi chinurile. Du-te la Jilava, du-te la Poarta Albă, cu zăbrele, cu cătuşe. Ca Sfântul Gheorghe primesc ceea ce se întâmplă pentru că aşa a fost lăsat de la Dumnezeu", a spus Gigi Becali.

Potrivit procurorului, dar şi avocatului lui Gigi Becali, această contestaţie la executare ajunsă la Tribunalul Bucureşti se loveşte de excepţia inadmisibilităţii.

"Din latenţa cu care ICCJ a motivat (deciziile de condamnare a lui Gigi Becali, n.r.), s-a pomenit cu acest dosar în braţe. Doamna judecător a preferat să evide un conflict de competenţă, invocând din oficiu această inadmisibilitate, în contextul în care nu pot să judec şi eu acelaşi lucru pe care l-au făcut alţii, rămânând ca în final Curtea de Apel, care este autoritatea superioară Tribunalului Bucureşti, să lămurească prin soluţie fondul contestaţiei în final", a declarat avocatul lui Gigi Becali, Cătălin Dancu, citat de Mediafax.

Tribunalul Bucureşti urmează să decidă dacă va admite excepţia inadmisibilităţii în acest dosar, caz în care procesul va rămâne fără temei.

Curtea de Apel Bucureşti va judeca în 9 decembrie recursul formulat de Gigi Becali la decizia Tribunalului Ilfov de respingere a contestaţiei la executarea pedepsei de trei ani şi şase luni de închisoare.

Gigi Becali a fost adus în Bucureşti de la Penitenciarul Poarta Albă în 26 noiembrie, când a avut termen la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul privind contopirea pedepselor.

La finalul şedinţei de judecată, Gigi Becali nu a mai fost dus la Penitenciarul Poarta Albă, din judeţul Constanţa, în care îşi ispăşeşte pedeapsa, în condiţiile în care pe adresa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au venit alte trei citaţii emise pe numele finanţatorului FC Steaua, pentru a se prezenta în faţa judecătorilor bucureşteni în dosare care au termene în 5, 9 şi 11 decembrie, au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, surse din ANP.

Astfel, Gigi Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava, de unde va fi dus la instanţele bucureştene la cele trei termene de judecată.

Potrivit surselor citate, ANP a decis ca Becali să rămână la Penitenciarul Jilava până la termenul din 11 decembrie, apoi să fie dus înapoi la Penitenciarul Poarta Albă.

×