x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Becali l-a bestelit pe chestorul Sorescu

Becali l-a bestelit pe chestorul Sorescu

27 Mai 2005   •   00:00

Joi, la pranz, Gigi Becali a fost eroul unei dispute dure cu Dumitru Sorescu, fost chestor principal de la IGP. Altercatia ne-a fost confirmata de angajatii de la Piata Dorobanti, care a fost scena rafuielii.

  • de TIBERIU LOVIN, COSMIN BABII
  • UN CIOBAN COLERIC. Becali a dat un spectacol "pentru tot cartierul"
    Catalogat drept "cel mai cuminte client" de un angajat la Pietei Dorobanti, Gigi Becali si-a revarsat nervii joi, in jurul orei 16:00, pe fostul chestor principal Dumitru Sorescu. Confruntarea dintre cel care s-a autoproclamat "Razboinicul luminii" si fostul sef al IGP a avut loc in doua episoade. Potrivit unor martori, prima parte a avut loc in Piata Dorobanti, langa standul cu mezeluri si peste. Vanzatorii au adoptat rapid legea tacerii, doar cativa au avut curajul sa ne confirme ca Becali a trecut pe acolo si a participat la "o altercatie care nu a avut loc".

    Mult mai curajos a fost chiar eroul intamplarii, patronul Stelei. "Da, dom’le. A avut loc o altercatie... doar verbala. M-am intalnit cu bagabontul de Mitica Sorescu, care a avut tupeul sa ma salute si sa-mi intinda mana. Nu am mai rezistat si i-am spus tot ce am avut pe inima. Pai, el mi-a fabricat dosarele penale de spalare de bani. Ce bani negri am eu? Adica iau niste bani si ii bag in Steaua, dar de acolo nu-i mai scot niciodata. M-am enervat, dar nu am facut altceva decat sa i le spun in fata. Nu l-am lovit si nu cred ca poate cineva sa ma acuze de asta. Sa-l aduceti la mine daca-l gasiti", ne-a declarat Becali, care a infirmat ca partea a doua a confruntarii a avut loc in parcarea de langa piata, iar el l-ar fi agresat fizic pe fostul sef al IGP.

    PENSIONAR. Sorescu e acum func]ionar bancar

    MAFIOTII. Povestea lui Gigi Becali nu s-a oprit aici. "Razboinicul luminii" ne-a dezvaluit ca Dumitru Sorescu este unul dintre coruptii care au facut afaceri cu Omar Hyssam, iar legatura era chiar fiul sefului politistilor. "Stiti de afacerile lui cu Omar? Pai, va spun eu. Ca toate se faceau prin firme la care era bagat fiul lui Mitica. Dupa ce s-a chinuit sa-mi fabrice mie dosare, chestorul a fost pus de Adrian Nastase sa-l bage la apa pe Basescu. De aia a si fost schimbat. Dar nu ii plang eu de mila. Are cel putin zece milioane de dolari pusi deoparte din afacerile lui. Daca nu are, imi tai gatul. Plus ca acum este director de banca si mai are, slariul de 5.600 de euro", a precizat Gigi Becali. Reamintim ca Dumitru Sorescu a fost inlocuit din functie la inceputul anului, moment in care s-a pensionat si a incasat un ajutor de maximum 900 de milioane de lei, iar pensia i-a fost stabilita la circa 40 de milioane. Pana la inchiderea editiei, Sorescu nu a putut fi contactat pentru a-si spune versiunea.

    "TE CREZI MAI HOT CA MINE?"
    Tarabagiii din Piata Dorobanti au dat inapoi cand au auzit ca suntem de la ziar si ne intereseaza povestea altercatiei dintre Gigi Becali si Dumitru Sorescu. Unii dintre angajati ne-au spus ca nici macar nu l-au vazut pe patronul Stelei. Altii ne-au tras deoparte si ne-au marturist ca l-au vazut, dar mai multe nu au curaj sa vorbeasca. "Da, domnule... l-a fugarit pe unul printre tarabe, dar au iesit in parcare si nu am vazut ce s-a petrecut acolo. Asa zvonuri sunt, dar va rog sa nu-mi dati numele, ca am belea. Becali i-ar fi spus: "Ce, ma, te crezi mai hot ca mine de mi-ai facut dosare penale?".
    ×
    Subiecte în articol: observator becali sorescu