x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Beizadele si raliuri

Beizadele si raliuri

18 Iun 2004   •   00:00

Beizadelele Craiovei au gasit o noua distractie: organizarea de raliuri ilegale, la marginea orasului in apropierea Combinatului Doljchim, pe Drumul European 70.

CRISTIAN VASILCOIU

Multi dintre copiii de bani gata nu au implinit inca 18 ani si nu au permise de conducere. Cu toate acestea, prietenii lor nu ezita sa le imprumute masinile, ori ei nu ezita sa "subtilizeze" autoturismele parintilor de acasa. Zona este impanzita seara de seara de zeci de bolizi ce ascund sub capota sute de cai putere si a caror valoare se ridica la sume formate din cel putin cinci cifre, in euro.

OBRAZE SUBTIRI. Printre protagonisti: fiul comisarului-sef Ilie Vilau, adjunct al comandantului Politiei doljene, si mai vechea noastra cunostinta Iustin Covei (fiul judecatorului cu acelasi nume de la Curtea de Apel Craiova), implicat, reamintim, in mai multe accidente rutiere, desi nu detine permis de conducere.

DESCINDERE. Politia Rutiera craioveana a descins, joi noaptea, pe Drumul European 70, insa "rally"-istii s-au imprastiat precum randunelele, oamenii legii reusind sa opreasca doar cinci-sase dintre ei. Acestia s-au ales cu amenzi usturatoare. Totodata, politistii au inregistrat 24 de numere de inmatriculare si au trecut la verificarea proprietarilor autoturismelor cu pricina, in vederea identificarii altor "rally"-isti.

PENAL. Seful Biroului de Politie Rutiera Craiova, inspectorul principal Ionel Sandu, atrage atentia ca participarea la raliuri ilegale poate atrage raspunderea penala. "Blocarea unui drum public poate deveni fapta penala, in anumite conditii si nu se pedepseste cu amenda penala, ci direct cu inchisoarea. Atragem atentia participantilor la astfel de raliuri ilegale ca se expun la consecinte grave", precizeaza insp. pr. Ionel Sandu. Intrebat daca poate confirma participarea fiilor comisarului-sef Vilau si judecatorului Covei, insp. pr. Sandu raspunde sec: "Eu personal nu i-am vazut, dar nici nu pot declara ca nu au fost, pentru ca inca nu stiu. Au fost foarte multi tineri acolo, nu am apucat sa-i vad pe toti la fata".

Comisarul-sef Vilau a declarat ieri ca nici el nu stie daca fiul sau s-a numarat printre participantii la raliu: "Inca nu am apucat sa discut cu familia pe ziua de astazi, asa ca nu stiu!".

JUSTIFICARE

"Inca nu am apucat sa discut cu familia pe ziua de astazi, asa ca nu stiu!".
Ilie Vilau , adjunct al comandantului Politiei doljene

×
Subiecte în articol: observator