x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Berea te scapă de depresie

Berea te scapă de depresie

de IncomeMagazine    |    16 Oct 2012   •   11:23
Berea te scapă de depresie
Sursa foto: Intact Images
Persoanele care consumă bere în cantităţi moderate sunt expuse unui risc mai mic de a suferi din cauza depresiei, în comparaţie cu cei care nu consumă alcool sau îl consumă abuziv, potrivit unui studiu al institutului Nord-Trondelag Helath Study din Norvegia, informează un comunicat al Centrului de Studii despre Bere, Sănănate şi Nutriţie din Bucureşti.

Cercetătorii, conduşi de Christopher Jens Skogen de la Universitatea din Bergen în Norvegia, au constatat că cei care nu consumă deloc bere sau consumă în cantităţi foarte mari au fost predispuşi să raporteze simptome de depresie, în comparaţie cu cei ce consumă bere în cantităţi moderate.

"Depresia este o boală reală, este o tulburare a stării afective, care duce la instalarea unei stări de tristeţe sau de pierdere a speranţei pentru o perioadă mai lungă de timp, iar berea poate fi un aliat în combaterea apariţiei acesteia. Ceea ce nu trebuie uitat însă este că efectul benefic al berii, şi în acest caz, se face simţit exclusiv în cazul în care este consumată în cantităţi moderate", spune dr Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Citeste AICI despre acest studiu


Citeste si
Un virus necrutator ar putea distruge omenirea in 5 ani
Dupa ce a capusat CNADNR 16 ani, Plastidrum cere statului daune de 10 milioane de euro

Ce legatura este intre cancer si apa de la robinet
SUA au creat cea mai distrugătoare armă din istoria omenirii

×
Subiecte în articol: depresie bere