x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BIHOR / Scandal în Consiliul Local pe tema unui teren al Mănăstirii Sfintei Cruci

BIHOR / Scandal în Consiliul Local pe tema unui teren al Mănăstirii Sfintei Cruci

de Veronica Micu    |    31 Oct 2008   •   00:00

Un teren pe care măicuţele de la Mănăstirea „Sfintei Cruci” pasc turmele cu vite a provocat un adevărat război, ieri, în şedinţa Consiliului Local Oradea. Fost secretar general al Guvernului, în prezent primar al municipiului Oradea, Ilie Bolojan le-a spus consilierilor locali că terenul de 247.100 metri pătraţi, folosit în prezent de mănăstire, este potrivit pentru dezvoltarea unor proiecte de interes public pentru municipiu.




În acest sens, municipalitatea a cerut Consiliului Local avizul de principiu pentru trecerea terenului din proprietatea Ministerului Culturii şi Cultelor, care l-a dat în administrare mănăstirii, în proprietatea Consiliului Local Oradea. „Acum, acolo e doar un câmp pe care pasc vitele”, a declarat primarul. Potrivit bihoreanul.ro, afirmaţia l-a scos din sărite pe consilierul PD-L Dorin Corcheş, care a spus răstit: „Domnule Bolojan, în vremea în care eraţi prefect v-aţi plâns pe toate drumurile de contractul Primăriei cu Drumuri Orăşeneşi şi aţi reclamat tarifele de la groapa de gunoi. Ar fi timpul să terminaţi cu această atitudine laşică şi să nu vă mai tot plângeţi”, a spus Corcheş. Consilierul a mai spus că a citit atent proiectul de hotărâre, dar nu a văzut nicăieri termenul „aviz de principiu”. Acuzele tânărului consilier l-au enervat pe primar, care a replicat tăios. „Nu a fost o atitudine laşică. Probabil la dumneavoastră a fost o atitudine bahică, dacă nu aţi înţeles proiectul de hotărâre”, a spus primarul. Ilie Bolojan a subliniat că avizul de principiu al Consiliului Local este strict necesar pentru ca Primăria să poată face demersurile pe lângă Ministerul Culturii pentru a-i fi atribuit acest teren. Mai mult, Bolojan a spus că fosta administraţie locală, cu acceptul mănăstirii, a făcut demersuri pentru vânzarea acestui amplasament, pe când, prin această măsură, terenul va intra în proprietatea municipiului.
Primarul a recunoscut că, deocamdată, nu a cerut acordul conducerii mănăstirii pentru a-i fi luat acest teren dar, de vreme ce a fost de accord să fie vândut, se presupune că nu ar avea nimic împotrivă. „Mănăstirea va primi în schimb un teren în cartierul Podgoria”, a spus Bolojan.
Proiectul a fost în final aprobat cu 20 de voturi „pentru” din 27 posibile. Cei şapte reprezentanţi ai PD-L s-au abţinut de la vot, în semn de protest.

×
Subiecte în articol: romania