x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bilanţ / 30 de mii de oameni au căzut victimă gripei porcine

Bilanţ / 30 de mii de oameni au căzut victimă gripei porcine

12 Iun 2009   •   00:00

Virusul A/H1N1 a contaminat 28.774 de persoane în 74 de ţări şi a provocat 144 de morţi, arată ultimul bilanţ publicat joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Majoritatea noilor cazuri au fost depistate în Mexic (+ 524), unde au fost înregistrate şi două noi decese, conform ultimului bilanţ dat publicităţii de OMS. Un alt caz mortal suplimentar faţă de precedentul bilanţ de miercuri dimineaţă a fost întregistrat în Columbia.



Alte creşteri puternice ale numărului de îmbolnăviri au fost înregistrate în Marea Britanie (+156), în Australia (+83), în China (+32), în Spania (+26) şi în Filipine (+23). Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat oficial, joi, declanşarea nivelului 6 de alertă (maxim) în faţa gripei porcine, prima pandemie de gripă a secolului XXI, dar a precizat că este vorba de o "pandemie moderată" la nivel global.

"Virusul nu poate fi oprit", a subliniat directorul OMS Margaret Chan. "Am decis să trecem de la faza 5 la faza 6", a explicat directorul, într-o conferinţă de presă. Virusul A (H1N1), complet nou, se transmite de la om la om, a adăugat Margaret Chan, subliniind totuşi că pandemia este "moderată". Un nivel mai mare de alertă "nu înseamnă în mod necesar că vom vedea un virus mai periculos sau că multă lume se va îmbolnăvi grav", a subliniat directorul. OMS a avertizat că ţările care au cunoscut o activitate însemnată a virusului A (H1N1) trebuie să se aştepte la un al doilea val al epidemiei.

×
Subiecte în articol: observator