x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bilanţ după furtuna din Bucureşti: 18 răniţi, 140 de copaci doborâţi, 3 stâlpi căzuţi, 650 de apeluri la 112 (VIDEO)

Bilanţ după furtuna din Bucureşti: 18 răniţi, 140 de copaci doborâţi, 3 stâlpi căzuţi, 650 de apeluri la 112 (VIDEO)

24 Mai 2013   •   10:24
Bilanţ după furtuna din Bucureşti: 18 răniţi, 140 de copaci doborâţi, 3 stâlpi căzuţi, 650 de apeluri la 112 (VIDEO)

MAI a prezentat, vineri, bilanțul pagubelor înregistrate în urma furtunii din București, de joi. Potrivit informațiilor prezentate, 18 persoane au fost duse la spital, 140 de arbori au fost doborâţi de vânt şi 21 de construcţii provizorii au fost afectate.

La numărul 112 au fost înregistrate 650 de apeluri între orele 15.30 şi 22.00, a anunţat vineri Ministerul Afacerilor Interne. Persoanele care au sunat la numărul de urgenţă au anunţat 174 de incidente, dintre care 140 de arbori doborâţi de vântul puternic, trei panouri publicitare căzute, 21 de corturi şi construcţii provizorii afectate, şapte cabluri electrice şi trei stâlpi căzuţi.

În ceea ce priveste defectiunile aparute la liniile mijloacelor de transport in comun, RATB lucreaza in prezent in intersectia Mihai Bravu - Calea Dudesti,  unde un copac s-a prabusit pe reteaua de contact, motiv pentru care tramvaiele liniilor 27 si 23 circula deviat prin Mihai Bravu si Calea Vitan, anunţă Primăria Municipiul Bucureşti într-un comunicat.

Au fost remediate defectiunile in zonele Piata Spaniei - Bd Dacia, unde a cazut un copac pe reteaua de contact a troleibuzelor, la intersectia Vatra Luminoasa cu Tony Bulandra, din cauza unui copac cazut pe reteaua de contact, in zona Razoare, unde s-a agatat pantograful tramvaiului in reteaua de contact si s-a blocat circulatia mijloacelor de transport, in Calea Calarasilor, unde a cazut un cablu pe reteaua de contact si pe soseaua Iancului, la intersectia cu str. Victor Manu, unde a cazut un copac pe reteaua de contact.

Referitor la structurile publicitare prabusite in zona Pietei Unirii, care au provocat victime, Direcţia Control din cadrul Direcţiei Generale De Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a efectuat verificări asupra legalităţii amplasării acestora.
Astfel, s-a constatat că aceste structuri au fost amplasate cu aprobarea Primăriei Sectorului 3, si, desi in repetate rânduri, aceste structuri publicitare tip prismă au fost desfiinţate pe cale administrativă prin Dispoziţie de Primar General, acestea au fost reamplasate după scurt timp cu avize/autorizaţii emise de catre primaria de sector.

Totodata, referitor la evenimentul din sectorul 3, in zona Baba Novac, unde s-a prabusit un cort in urma caruia s-au inregistrat victime, ancheta se desfasoara la nivelul primariei de sector.

Toate echipajele serviciilor de ordine publica, circulatie sau interventii, se afla pe teren si participa atat la fluidizarea circulatiei cat si la izolarea zonelor unde s-au produs incidente.

×
Subiecte în articol: furtuna furtuna bucuresti