x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bilanț sumbru: Aproape trei tone de droguri, confiscate anul trecut de poliţişti

Bilanț sumbru: Aproape trei tone de droguri, confiscate anul trecut de poliţişti

04 Ian 2020   •   12:45
Bilanț sumbru: Aproape trei tone de droguri, confiscate anul trecut de poliţişti

Poliţiştii antidrog împreună cu procurorii DIICOT au destructurat, în primele 11 luni ale anului trecut, 57 de grupări de traficanţi de droguri şi au confiscat aproape trei tone de droguri.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, peste 1.400 de persoane bănuite de trafic de droguri au fost trimise în judecată, în primele 11 luni ale anului 2019, în urma acţiunilor organizate de poliţişti şi procurorii DIICOT.

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au desfăşurat 959 de acţiuni operative pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate trafic şi consum ilicit de droguri.

În urma activităţilor derulate de poliţiştii antidrog împreună cu procurorii DIICOT, au fost emise 510 rechizitorii şi au fost încheiate 256 de acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, prin care au fost trimise în judecată 1.458 de persoane fizice şi juridice bănuite de săvârşirea a 2.311 infracţiuni.

Din totalul persoanelor inculpate, 601 au fost reţinute sau arestate.

În această perioadă, au fost destructurate 57 de grupuri organizate de trafic de droguri, formate din 372 de persoane ce au fost trimise în judecată.

De asemenea, au fost scoase de pe piaţă 2.842 kilograme de droguri (dintre care 1.747 kilograme de droguri de mare risc şi 1.094 kilograme de droguri de risc) şi 47.736 de comprimate.

Timp de aproximativ cinci luni, poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au investigat activitatea infracţională a unui grup care se ocupa cu aducerea de droguri din Spania. Pe 23 noiembrie 2019, poliţiştii antidrog au reţinut în Bucureşti şapte membri ai grupării, fiind confiscate aproximativ 30 de kilograme de canabis.

Într-un alt caz, în dimineaţa zilei de 28 noiembrie 2019, un bărbat aflat la volanul unui autoturism a fost oprit în trafic, pe raza oraşului Pantelimon, de poliţiştii rutieri din Ilfov. La controlul maşinii, în portbagaj a fost găsit canabis vegetal şi cocaină. Ulterior, poliţiştii au oprit în Voluntari un autoturism în care se aflau soţia bărbatului şi alte două persoane. De această dată, în urma controlului asupra autoturismului, au fost găsite două genţi de voiaj, care conţineau canabis vegetal, cocaină şi două pistoale cu glonţ.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: droguri