x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bilanţul răniţilor în incendiul din Colectiv: Aproximativ 90 de răniţi rămân în continuare în stare critică şi gravă

Bilanţul răniţilor în incendiul din Colectiv: Aproximativ 90 de răniţi rămân în continuare în stare critică şi gravă

03 Noi 2015   •   12:57
Bilanţul răniţilor în incendiul din Colectiv: Aproximativ 90 de răniţi rămân în continuare în stare critică şi gravă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Aproximativ 90 de pacienţi rămân în continuare în stare critică şi gravă în spitalele bucureştene, a declarat, marţi, la Spitalul de Arşi, ministrul Nicolae Bănicioiu.

"În continuare sunt aproximativ 90 de bolnavi în stare gravă şi critică. Numărul lor este aproximativ acelaşi. Situaţia poate fi schimbătoare. Sunt câţiva care au perspectivă de îmbunătăţire şi ne punem toată încrederea în forţele medicilor. A fost ieri şi o evaluare cu medici francezi, experţi internaţionali recunoscuţi, şi au confirmat că procedurile au fost efectuate corect, protocoalele respectate, nici ei nu văzuseră genul acesta de leziune. Chiar spuneau şi francezii că în 20 de ani de experienţă pe marile arsuri nu au întâlnit aşa ceva", a afirmat ministrul Sănătăţii.

El a adăugat că mulţi pacienţi au necroză pulmonară.

Ministrul a subliniat că este acceptat orice ajutor pe care îl poate oferi "oricine".

"Acceptăm orice ajutor pe care ni-l poate oferi absolut oricine. Orice, şi în echipe medicale. Nu ne-am opus niciun moment în a fi preluaţi pacienţi şi în altă parte", a spus demnitarul.

Întrebat de ce nu a fost folosit spitalul mobil, ministrul a precizat că s-ar fi pierdut mult timp dacă s-ar fi apelat la această măsură.

"Spitalul mobil nu avea de ce să fie folosit nici în prima etapă şi nici acum. Victimele au fost luate imediat şi aduse în secţiile de primiri urgenţe funcţionale. Este mult mai bine aşa, pentru că nu s-a mai pierdut timp. Pacienţii au fost direcţionaţi către spitalele care, pe lângă primirea şi monitorizarea din prima etapă, puteau să acorde şi îngrijirea de specialitate, cele care aveau şi secţie de chirurgie plastică. Spitalul mobil se putea folosi în cazul în care numărul de victime era mult mai mare şi capacitatea spitalelor existente era depăşită sau spitalele existente erau în imposibilitatea de a fi folosite", a declarat reprezentantul MS.

Bănicioiu a precizat că niciunul dintre spitalele care au primit răniţi nu şi-a modificat activitatea de bază şi nicio urgenţă nu a rămas nepreluată.

×