x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 10 lei o călătorie cu trenul de la Bucureşti până la mare. CFR Călători analizează ideea călătoriilor low-cost

10 lei o călătorie cu trenul de la Bucureşti până la mare. CFR Călători analizează ideea călătoriilor low-cost

24 Apr 2013   •   17:16
10 lei o călătorie cu trenul de la Bucureşti până la mare. CFR Călători analizează ideea călătoriilor low-cost
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

CFR Călători analizează "în mod accelerat" opţiunea de a oferi preţuri mici, competitive, prin introducerea transportului în regim low-cost, pe ruta Bucureşti - Constanţa şi retur, informează agerpres.ro.

Ideea a fost avansată de preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei CFR Călători, Alexandra Gătej, care a vorbit de un program de genul "să mergi cu zece lei la mare".

Gătej a explicat, însă, că pentru a implementa o idee de low-cost în transportul pe calea ferată, este nevoie de o schimbare de atitudine faţă de cumpărarea biletelor, deoarece low-cost înseamnă rezervări din timp.

"Realitatea de la care pornim este următoarea: cam 80% din totalul biletelor de călătorie se cumpără de către călători în ziua plecării şi, chiar mai mult, cu câteva ore înaintea plecării. Deci pentru a implementa o idee de low-cost va trebui să schimbăm atitudinea faţă de cumpărarea biletelor în condiţiile în care low-cost înseamnă rezervări din timp, cu o lună înainte. Doar în acel moment se pot acorda preţuri competitive, preţuri mai mici, în anumite condiţii limitative, adică să nu poţi să dai biletul înapoi şi aşa mai departe", a explicat Gătej.

CFR Călători vrea şi optimizarea timpilor de călătorie pe această rută. Potrivit Ministerului Transporturilor, patru trenuri InterRegio care fac legătura directă între Capitală şi litoralul românesc vor circula fără oprire între staţiile de cale ferată din parcurs.

Cele patru trenuri sunt: IR 12080 Mangalia (pl.13.05) - Constanţa (sos.14.45/pl.15.00) - Bucureşti Nord (sos. 17.39), IR 12081 Bucureşti Nord (pl. 7.20) - Constanţa (sos. 9.59/pl. 10.14) - Mangalia (sos. 11.41), IR 12082 Mangalia (pl. 17.55) - Constanţa (sos. 19.27/pl.19.45) - Bucureşti Nord (sos. 22.24) şi IR 12083 Bucureşti Nord (pl. 9.00) - Constanţa (sos. 11.39/pl. 11.55) - Mangalia (sos. 13.27).

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, în urmă cu câteva zile, într-o emisiune televizată, că va solicita celor implicaţi să facă tot posibilul ca durata călătoriei cu trenul pe relaţia Bucureşti - Constanţa să se reducă la două ore şi 40 de minute, de la sfârşitul lunii aprilie.

×