x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Blanculescu, in razboi cu Tanasescu

Blanculescu, in razboi cu Tanasescu

28 Apr 2004   •   00:00

Ministrii Controlului si al Finantelor sunt intr-o disputa care a depasit usile cabinetelor. Ionel Blanculescu crede ca trecerea Vamii si Garzii Financiare din nou la Finante ar fi doar o profetie a lui Mihai Tanasescu.

CATALIN BUDESCU

Ministrul Controlului, Ionel Blanculescu, considera ca revenirea Garzii Financiare si a Autoritatii Nationale a Vamilor sub autoritatea Ministerului Finantelor Publice reprezinta doar o „profetie" a ministrului Finantelor Publice Mihai Tanasescu. La randul lui, acesta vede in acest transfer de autoritate „o continuare a procesului de imbunatatire a colectarii veniturilor la bugetul de stat".

Profetie sau angajament

„Revenirea Garzii Financiare si a Autoritatii Nationale a Vamilor sub coordonarea Ministerului Finantelor Publice (MFP), incepand cu 2005, poate fi doar o „profetie" a ministrului Finantelor, Mihai Tanasescu, referitoare la ce va face urmatorul guvern, a declarat ieri ministrul Autoritatii Nationale de Control (ANC), Ionel Blanculescu. „Ministrul Tanasescu este singurul care cunoaste motivele unui asemenea proiect. Pot fi doua variante: fie este o masura administrativa pe care MFP a angajat-o in relatia cu FMI, fie o profetie a ministrului Tanasescu", a specificat Blanculescu, oferind astfel un raspuns in privinta posibilului transfer de autoritate a celor doua institutii de control. Institutiile care au „nascut" un mic razboi al declaratiilor au trecut, in luna august 2003, sub coordonarea ANC de la Ministerul Finantelor. Potrivit insa angajamentelor Romăniei fata de Fondul Monetar International, revenirea in subordinea MFP a celor doua institutii, de la 1 ianuarie 2005, este o masura asumata si inclusa in programul de integrare a activitatilor de colectare a veniturilor bugetare.

×
Subiecte în articol: observator