x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Blejnar: Ponta nu are nicio legătură cu sesizarea către DNA. Noi nu facem vendete politice

Blejnar: Ponta nu are nicio legătură cu sesizarea către DNA. Noi nu facem vendete politice

26 Iul 2011   •   12:24
Blejnar: Ponta nu are nicio legătură cu sesizarea către DNA. Noi nu facem vendete politice

Sesizarea ANAF trimisa Directiei Nationale Anticoruptie privind un prejudiciu de 67 milioane de lei constatat la complexurile energetice Rovinari si Turceni nu il vizeaza pe presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat astazi seful Fiscului, Sorin Blejnar.

"Domnul Ponta nu are nicio legatura cu acest subiect. Noi nu facem vendete politice. Eu nu incerc sa-l asociez pe domnul Ponta cu asa-zisul scandal de la Turceni si Rovinari. Aceasta sesizare nu il vizeaza pe domnul Ponta", a spus Blejnar.

Presedintele ANAF a declarat pentru Mediafax ca in perioada 2007-2009, cele doua companii au denaturat veniturile, in sensul ca au diminuat nejustificat veniturile si au majorat cheltuielile, care au condus astfel la un prejudiciu de 67 milioane de lei, adica 16-17 milioane de euro. Potrivit lui Blejnar sesizarea la DNA a fost facut ca urmare a unui control financiar la cele doua companii si este indreptata impotriva intregului proces.

"Nu exista decat o sesizare generala care vizeaza activitatea generala desfasurata in perioada 2007-2009", a mai spus Blejnar. El a precizat ca sesizarea la DNA nu il vizeaza direct nici pe senatorul PSD Dan Sova, care ar putea fi chemat ulterior la audieri, pentru declaratii.

×
Subiecte în articol: ponta anaf rovinari turceni dna blejnar