x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BNR lansează o monedă din aur cu tema Mihai Viteazul, precursor al Marii Uniri

BNR lansează o monedă din aur cu tema Mihai Viteazul, precursor al Marii Uniri

27 Apr 2018   •   11:57
BNR lansează o monedă din aur cu tema Mihai Viteazul, precursor al Marii Uniri

Banca Naţională a României lansează luni în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema Mihai Viteazul, precursor al Marii Uniri, informează banca, printr-un comunicat.

Moneda va avea o valoare nominală de 100 lei, forma rotundă, margine zimţată, un diametru de 21 milimetri şi o greutate de 6,452 grame.

Aversul monedei redă scena intrării lui Mihai Viteazul în Alba Iulia, inscripţia în arc de cerc 'ROMANIA', valoarea nominală '100 LEI', stema României şi anul de emisiune '2018'. Reversul monedei prezintă portretul lui Mihai Viteazul şi inscripţiile 'MIHAI VITEAZUL' şi ,,PRECURSOR AL MARII UNIRI'.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Tirajul pentru această emisiune este de 250 monede din aur .

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare este de 1.695,00 lei. Monedele din aur cu tema Mihai Viteazul, precursor al Marii Uniri, au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. AGERPRES

×
Subiecte în articol: bnr monedă aur mihai viteazul