x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boc a cerut Corpului de control să verifice situaţia indemnizaţiilor pentru revoluţionari

Boc a cerut Corpului de control să verifice situaţia indemnizaţiilor pentru revoluţionari

29 Aug 2011   •   21:00

Premierul Emil Boc a declarat luni ca asteapta o analiza a Corpului de control cu privire la indemnizatiile pentru revolutionari, pentru ca ulterior sa propuna coalitiei de guvernare promovarea unei legi prin care doar urmasii celor decedati si ranitii in Revolutie sa primeasca indemnizatii.

"Astept acum sa imi faca o analiza Corpul de control al primului-ministru pe marginea temelor sesizate inclusiv de mass-media. In al doilea rand, vreau sa vad daca voi avea suportul in coalitie pentru a face ordine si in acest domeniu, pentru ca am nevoie de o lege in Parlament pentru a pune lucrurile in ordine", a spus Boc la postul tv B1.

Premierul a aratat ca Guvernul cheltuieste circa 110 milioane euro anual pentru drepturile revolutionarilor, iar numarul acestora a crescut de la 4.000 in 2004 la aproape 17.000 in prezent.

In luna iulie Boc a declarat ca platile catre revolutionari se justifica doar pentru urmasii persoanelor decedate sau grav ranite in Revolutia din 1989, iar problema trebuie discutata chiar daca tema este una sensibila.

In urma acestei declaratii, reprezentantii mai multor organizatii de revolutionari au protestat la sediul Guvernului si i-au cerut premierului lamuriri, solicitandu-i totodata sa nu le retraga aceste alocatii.(Mediafax)

×