x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boc cere intervenţia "tancurilor cu şenile" pentru a ajuta la deszăpezire

Boc cere intervenţia "tancurilor cu şenile" pentru a ajuta la deszăpezire

26 Ian 2012   •   08:52
Boc cere intervenţia "tancurilor cu şenile" pentru a ajuta la deszăpezire

"De azi noapte, am dispus in discutiile cu ministrii de Interne si Transporturilor sa utilizeze si infrastructura armatei pentru a ajuta la deszapezire si, acolo unde este posibil, cu masinile sau tancurile cu senile, pentru a interveni in situatii de urgenta", a spus Boc, la finalul sedintei Comtetului pentru Situatii de Urgenta de la Ministerul Administratiei si Internelor, potrivit Mediafax.

El a precizat ca mari probleme sunt inregistrate in apropierea localitatii Uzun (judetul Giurgiu), unde este blocat un autocar plin cu pasageri, iar jandarmii pot ajunge in zona in aproximativ doua ore pentru un prim contact.

"Mai sunt in continuare si alte masini blocate, din nefericire este o situatie extrem de dificila, troienele sunt de multe ori de peste trei metri, totul este nivelat, nu se mai stie pe unde este drumul, astfel ca se avanseaza cu mare greutate", a spus Boc.

Potrivit premierului, pe parcursul noptii au fost evacuate din masini 340 persoane, alti soferi refuzand insa sa paraseasca autovehiculele.

Ministerul Transporturilor si Ministerul Apararii vor colabora, in cadrul unui program operativ, pentru indepartarea TIR-urilor care au blocat in multe cazuri drumurile nationale si au impiedicat intrarea utilajelor de deszapezire, a declarat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

"Problema este ca aceste TIR-uri au derapat si au blocat drumurile nationale, iar utilajele de deszapezire nu pot interveni. Vom colabora cu armata pentru degajarea acestora si apoi vom interveni, in cadrul contractelor pe care le avem deja, pentru deszapezirea tuturor drumurilor blocate", a precizat ministrul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor a precizat ca in total sunt blocate 26 de drumuri nationale si cele doua autostrazi, 1.081 de utilaje ale Companiei de Drumuri fiind pe teren. 13 trenuri au intarzieri, 28 de curse aeriene sunt anulate si 2 linii feroviare sunt inchise, din cauza conditiilor meteo.

×
Subiecte în articol: armata deszapezire tancuri interventii