x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boc, la inaugurarea Cluj Arena: Aici gazonul e mai bun, iar Imnul naţional se cântă corect

Boc, la inaugurarea Cluj Arena: Aici gazonul e mai bun, iar Imnul naţional se cântă corect

01 Oct 2011   •   08:34
Boc, la inaugurarea Cluj Arena: Aici gazonul e mai bun, iar Imnul naţional se cântă corect

Premierul Emil Boc a inaugurat, astazi, la Cluj-Napoca, stadionul Cluj Arena. Boc a taiat panglica impreuna cu presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

"Alaturi de Bucuresti, de astazi avem la Cluj o arena nationala de talie europeana, internationala, de standarde UEFA si Champions League. Obiectivele majore ale Clujului se realizeaza unul dupa altul. Sunt cuprins de emotie ca orice clujean, sunt mandru ca orice clujean", a declarat premierul Emil Boc.

Premierul a fost invitat de organizatori sa testeze gazonul si sa traga la poarta, alaturi de presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, si de consilierii judeteni.

La prima executie, Boc a tras pe langa poarta, dupa care a primit un fular cu insemnele U Cluj si a mai tras de alte patru ori, marcand de fiecare data.

Premierul a spus ca mergea pe fosta arena "Ion Moina" inca din liceu si a incercat sa il imite la loviturile de la 11 metri pe fostul jucator al U Cluj, Tim Campeanu.

"Am vrut sa trag in dreapta jos prima oara, nu am reusit, dar apoi am marcat. Gazonul e bun. Sunt doua diferente fata de inaungurarea National Arena din Bucuresti: gazonul de la Cluj e mai bun si s-a intonat corect Imnul national", a mai spus Boc.

Lucrarile la stadionul Cluj Arena au inceput in luna august a anului 2009 si au fost executate de un consortiu de opt firme care a castigat licitatia organizata de Consiliul Judetean Cluj.

Stadionul are o capacitate de 30.335 de locuri si face parte din categoria "Elite", respectand standardele FIFA si UEFA, informeaza Mediafax. Noua arena are si o pista de atletism care poate gazdui competitii internationale atletice.

Costurile Cluj Arena s-au ridicat la 35 de milioane de euro, fara TVA, fondurile provenind atat de la Consiliul Judetean Cluj, cat si de la Guvernul Romaniei, acesta din urma alocand 14 milioane de euro pentru constructie.

×