x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc: PDL ar trebui să refacă parteneriatul cu preşedintele Traian Băsescu

Boc: PDL ar trebui să refacă parteneriatul cu preşedintele Traian Băsescu

de mediafax    |    15 Dec 2013   •   14:37
Boc: PDL ar trebui să refacă parteneriatul cu preşedintele Traian Băsescu
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Fostul premier Emil Boc consideră că PDL ar trebui să refacă parteneriatul cu preşedintele Traian Băsescu, care ar fi "o garanţie a continuării democratice a României", apreciind că partidul trebuie să devină "principala voce care să apere România şi românii de abuzurile USL".

Emil Boc a declarat, duminică, la şedinţa Consiliului de Coordonare Judeţean al PDL Cluj, în care este aleasă noua conducere a filialei, că parteneriatul între PDL şi şeful statului a făcut posibil mersul democratic al României.

"PDL a fost motorul statului de drept, am reuşit să facem România europeană şi am avut cele mai bune rapoarte pe justiţie după 2009, când am venit la guvernare. Cred că aceste lucruri ale PDL au fost posibile pentru că am fost în parteneriat cu preşedintele României, Traian Băsescu. Şi cred că aceste lucruri pot fi, din nou, susţinute în România, prin refacerea parteneriatului cu Traian Băsescu, pentru că a fost garantul statului de drept şi al trecerii României prin cea mai dificilă perioadă de criză economică. Vă spun cu sinceritate şi fără ipocrizie, acest parteneriat între PDL şi şeful statului a făcut posibil mersul democratic al României, pentru că am stat spate în spate şi am apărat statul de drept. Cred că acest parteneriat, această refacere a parteneriatului, ar fi o garanţie a continuării democratice a României într-un moment în care stau în cumpănă valorile democratice din ţara noastră. Azi, PDL trebuie să devină principala voce care să apere România şi românii de abuzurile USL", a declarat Boc.

El a spus că democrat-liberalii au apărat statul de drept, în timp ce USL a distrus respectul faţă de lege şi promovează hoţia.

"Guvernarea USL se bazează pe hoţie la drumul mare. Ce poate însemna 10 decembrie? Dacă ne uităm în istorie, 10 decembrie este Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, dar pentru România va fi Ziua Naţională a Hoţiei USL, pentru că în acea zi Guvernul USL a ridicat hoţia la rang de lege prin modificările făcute la Codul Penal. Noi am apărat statul de drept, ei au distrus respectul faţă de lege şi promovează hoţia, este mai evident ca niciodată, iar oamenii pot face diferenţa", a spus Boc.

Potrivit acestuia, actualii guvernanţi au ajuns la putere "prin minciună şi demagogie, iar azi guvernează prin corupţie şi ridicarea hoţiei la rang de lege".

"Au dat jos un guvern pentru gaze de şist, iar acum Guvernul Ponta este principalul susţinător al gazelor de şist, au spus că nu sunt de acord cu Roşia Montană, dar au promovat două legi în favoarea acestui proiect, au spus că vor renunţa la acordul cu FMI, dar sunt în acord cu FMI. Sunt minciuni în linie, demagogie cât încape. Au spus că renunţă la măsurile luate de PDL, dar actuala guvernare trăieşte de pe urma măsurilor PDL, ei sunt beneficiarii stabilităţii economice", a subliniat Emil Boc.

Fostul premier a susţinut că, având în vedere tot ceea ce a făcut, "PDL trebuie să fie motorul viitoarei guvernări a României pentru că a fost corect cu românii şi a promovat valorile democraţiei".

La Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Cluj participă, printre alţii, preşedintele partidului, Vasile Blaga, secretarul general Gheorghe Flutur, prim-vicepreşedintele Andreea Paul, vicepreşedinţii Ioan Oltean, Alin Tişe, eurodeputatul Rareş Niculescu.
Pentru funcţia de preşedinte al PDL Cluj s-a înscris un singur candidat, actualul lider Daniel Buda, iar pentru funcţia de preşedinte executiv candidează senatorul Alin Tişe, vicepreşedinte PDL.

×
Subiecte în articol: emil boc traian basescu