x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boc: Primariile pot da subventii pentru caldura si la bogati, si la saraci

Boc: Primariile pot da subventii pentru caldura si la bogati, si la saraci

26 Aug 2011   •   14:22

Autoritatile locale pot adopta politica Guvernului si sa acorde ajutoare de incalzire doar persoanelor cu "venituri modeste", dar pot decide sa continue subventionarea nediferentiata a proprietarilor de blocuri, firmelor de apartament si familiilor cu venituri mici, a declarat, vineri, Emil Boc.

Premierul a afirmat, in cadrul unei emisiuni la postul national de radio, ca ajutoarele de incalzire care vor fi acordate de Guvern incepand cu aceasta iarna trebuie directionate catre familiile cu venituri "modeste" si nu ca pana in prezent, catre toata lumea.

"Guvernul a luat decizia ca ajutoarele de incalzire pe care statul le da sa mearga direct la cei care au cu adevarat nevoie. Pana acum, subventia pe care o acorda Guvernul era la combustibil, de 45% din valoare, si se aplica nediferentiat si la unul care avea (in proprietate-n.r.) un bloc de locuinte sau la unul care avea avere o suta de milioane de euro sau la cineva care avea pensia minima, deci se aplica acelasi sprijin, beneficiau in egala masura", a spus Boc.

Potrivit primului - ministru, odata cu introducerea noilor norme, persoanele cu venituri mari nu vor mai beneficia de subventii la incalzire din partea statului. El a subliniat insa ca acestia pot primi si pe mai departe sprijin din partea autoritatilor locale.

"Primariile pot in continuare sa acorde subventie si ajutoare de incalzire, fie sa acorde numai ajutoare de incalzire directionat pentru familiile care sunt cu venituri mai mici.(...) La nivel local se va decide daca se merge pe politica Guvernului si nu se mai da subventie generalizata la toata lumea, si la cel cu blocul de locuinta, notar sau la cel care are venituri mari, ca si la cel care are pensie minima sau venitul minim garantat", a spus Boc.

Potrivit premierului, daca primariile adopta politica Guvernului si renunta la subventia generalizata, pot completa ajutoarele de incalzire acordate de Guvern pentru familiile cu venituri reduse.

×