x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bogdan Gigină refuzase să meargă în coloană

Bogdan Gigină refuzase să meargă în coloană

22 Aug 2016   •   19:30
Bogdan Gigină refuzase să meargă în coloană

Tatăl lui Bogdan Gigină, poliţistul care şi-a pierdut viaţa în timp ce se afla în coloana oficială a ministrului de Interne de la acea dată, Gabriel Oprea, a scris, la un an de la moarea fiului său că acesta refuzase să plece în misiune, din cauza condiţiilor meteo, însă cererea sa nu a fost luată în seamă.

"Ştiu că în seara zilei de 20 octombrie 2015, Bogdan a refuzat să asigure traseul ca antemergător, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Cererea a fost făcută verbal către superiorii care îl însoţeau în acea seară. Aceştia puteau, conform legii 188/99 să îl retragă, dar indolenţa a fost prea mare. Ce contează că a murit un om care avea o viaţă înainte", a scris tatăl poliţistului într-un mesaj postat pe o reţea de socializare, adăugând că "nimeni nu îndrăznea să facă asemenea cereri către Gabriel Oprea".

Părintele poliţistului a mai relatat că fiul său muncea şi 18 ore pe zi. "Accidentul survine în ora 12 de program. Erau zile când programul sărea de 16 - 18 ore doar pentru a fi deplasat oficialul român de la restaurant la toaleta proprie şi retur ballroom", a povestit tatăl poliţistului.

Tatăl poliţistului aminteşte că înainte de moartea fiului său, şi un coleg al acestuia suferise un accident în timp ce asigura coloana oficială în urma căruia a rămas imobilizat la pat timp de mai multe săptămâni

×