x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bolcaş: Ideea de arest la domiciliu îmi repugnă. E înjositor pentru un om să-l supreaveghezi cu CIP, ca pe un animal

Bolcaş: Ideea de arest la domiciliu îmi repugnă. E înjositor pentru un om să-l supreaveghezi cu CIP, ca pe un animal

06 Feb 2014   •   13:08
Bolcaş: Ideea de arest la domiciliu îmi repugnă. E înjositor pentru un om să-l supreaveghezi cu CIP, ca pe un animal

Avocatul Lucian Bolcaş este de părere că arestul la domiciliu, prevăzut în noul Cod penal, este înjositor pentru o persoană. "Ideea asta (de arest la domiciliu - n.r.) mie îmi repugnă, dar este o părere personală. (...) O fiinţă umană să fie supravegheată ca un animal, cu GPS, mi se pare înjositor", a spus avocatul Lucian Bolcaş, joi, într-o intervnţie telefonică la Antena 3.
 
În ceea ce priveşte noua măsură care apare în noul Cod penal, intrat în vigoare de la 1 februarie, avocatul apreciază că ne aflăm în situaţia în care punem carul înaintea boilor.
 
"Punem carul înaintea boilor, întâi luăm măsura şi apoi începem să ne pregătim pentru ea", a comentat avocatul Lucian Bolcaş.

Cel puţin patru români ar putea face arest la domiciliu. Instanţele au luat primele decizii în acest sens, potrivit noului Cod penal, însă procurorul general al României spune că nu suntem, încă, pregătiţi pentru astfel de măsuri.

Brăţările cu CIP pe care cel condamnat la arest la domiciliu ar trebui să le poarte sunt doar pe hârtie. Încă nu au fost achiziţionate.

×