x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bolizii dau spectacol in jurul Casei Poporului

Bolizii dau spectacol in jurul Casei Poporului

de Mara Raducanu    |    28 Apr 2007   •   00:00
Bolizii dau spectacol in jurul Casei Poporului

Maşini de curse, piloţi de excepţie, viteză de peste 230 km pe oră, lume pe spranceană, emoţii şi adrenali-nă. Peste 200 de milioane de oame-ni din intreaga lume vor urmări in perioada 18-20 mai cursa anuală pe circuit stradal "Vodafone Bucharest Challenge 2007'.

Maşini de curse, piloţi de excepţie, viteză de peste 230 km pe oră, lume pe spranceană, emoţii şi adrenalină. Peste 200 de milioane de oameni din intreaga lume vor urmări in perioada 18-20 mai cursa anuală pe circuit stradal "Vodafone Bucharest Challenge 2007", ce se va desfăşura la Bucureşti, in jurul Palatului Parlamentului.

Nemţii au venit cu iniţiativa organizării acestui circuit in ţara noastră şi bineinţeles cu banii necesari pentru tot ce inseamnă investiţie intr-un proiect de anvergură mondială. Primăria Capitalei a studiat propunerea, a dat OK-ul, iar lucrările nu au intarziat să inceapă. Să nu vă imaginaţi insă că am fost aleşi intamplător pentru organizarea acestui eveniment. Avem şi noi atuurile noastre, iar germanii, motivele lor!

"Vă daţi seama că este un proiect consistent, iar investiţiile sunt pe măsură.
Vorbim despre un eveniment in jurul celei mai mari clădiri din Europa, care se va transmite in 130 de ţări. Această construcţie megalomanică, faraonică, care din punct de vedere istoric pentru noi nu este cine ştie ce, dar pentru Occident este un mare magnet, constituie unul dintre motivele alegerii acestui loc. Este ceva unic. In jurul Pentagonului nu te poţi plimba cu maşina, dar aici acest vis va deveni realitate. Şi culmea, cu 230 km/h", ne-a declarat Radu Ancuţa, şeful Direcţiei de Integrare din Primăria Capitalei.

SE LUCREaZĂ LA GREU! Meticuloşi cum sunt, nemţii au pus la punct toate detaliile. S-a gandit indelung fiecare locşor, fiecare detaliu, oricat de lipsit de importanţă ar părea pentru ceilalţi. De la materialele de construcţii şi pană la sistemele de securitate totul este stabilit de-a fir a păr. Zidurile de beton au fost aduse de la Bilbao şi respectă toate normele de siguranţă impuse de FIA. Tribunele sunt confecţionate de o companie germană specializată in acest domeniu, şi vor fi montate in punctele cele mai importante ale circuitului din jurul Palatului Parlamentului. Capacitatea totală a acestora este de aproximativ 70.000 de locuri. Circuitul stradal, pe care se vor desfăşura cursele din Campionatul FIA GT, Campionatul European FIA GT3, Formula 3 Marea Britanie şi Cupa Dacia Logan are o lungime de 3.115 metri, o lăţime de 1.015 metri, precum şi 14 intoarceri. "Vodafone Bucharest Challenge 2007" se va desfăşura pe traseul Bulevradul Naţiunile Unite - Bulevardul Libertăţii - Calea 13 Septembrie - Strada Izvor, in cele trei zile ale evenimentului fiind programate curse din Campionatul FIA GT, Campionatul European FIA GT3, Formula 3 International Marea Britanie şi Cupa Dacia Logan. Timpul calculat pentru un tur de circuit este de aproximativ 1,15 minute.

"Cand eşti in spatele zidului de protecţie, vezi lucrurile cu totul şi cu totul altfel. Pană acum, toată lumea a fost de acord că este un eveniment care merită promovat. Mai mult, Bucureştiul are marea şansă ca prin găzduirea acestui eveniment să intre sub umbrela prestigioasă a Federaţiei Internaţionale de Automobilism şi să se claseze pe aceeaşi treaptă cu Barcelona şi cu Monaco", susţine Radu Ancuţa.

Planul de securitate este un punct foarte important al acestui proiect. Traseul pe care se va desfăşura cursa corespunde in totalitate normelor mondiale de securitate a automobilismului. Pană acum nemţii au scos din buzunar peste 13 milioane de euro, insă evenimentul se vrea a fi unul de top, aşa că nici un efort financiar nu este prea mare.

Circuitul de Fomula 3 va aduce la bugetul Primăriei Capitalei 250.000 de euro, 3% din contractele de sponsorizare şi 2% din vanzarea biletelor. Municipalitatea va pune la dispoziţia organizatorilor infrastructura şi toată baza logistică de care dispune. "A fost tăiată vegetaţia spontană, copacii au fost scoşi şi duşi la pepiniera din Tei Toboc pentru ca in toamnă să fie replantaţi. Au fost in jur de 22-23 de arbori pentru care am avut aviz de la Direcţia de Mediu şi Administraţia Lacuri şi Parcuri. Măsura a fost luată pentru protecţia şi securitatea atat a participanţilor, cat şi a spectatorilor", a spus Ancuţa. In perioada 28 aprilie-1 mai anumite porţiuni din traseul circuitului, mai exact zonele de franare, in care se vor face depăşiri, Calea 13 Septembrie, Strada Uranus şi Izvor, vor fi reabilitate cu un asfalt special, aprobat de FIA, astfel incat bolizii să nu derapeze la o viteză de peste 200 km pe oră.

CASSA LOCO, IN CONCURS. Jenny Davis, Tomas Biaggi, Andrea Bartolini, băieţii lui Nigel Mansell sunt cei care vor constitui sarea şi piperul acestei competiţii. Ei vor ţine cu sufletul la gură miile de spectatori, oferindu-le un spectacol al vitezei care se va ridica cu siguranţă la nivelul aşteptărilor publicului. Piloţii romani Claudiu David şi Mihai Marinescu vor concura şi ei in cadrul competiţiei FIA GT3. Iar in Cupa Dacia Logan- surpriză! Doi membrii ai formaţiei Cassa Loco vor incerca să-şi demonstreze talentul in ale condusului.

"Nu sunt foarte multe circuite de acest gen in Europa. Pentru piloţi este o provocare imensă să concureze pe un circuit stradal, pentru că este mult mai greu decat pe unul obişnuit. Este minunat că totul se intamplă in mijlocul oraşul. Faptul că vor participa şi piloţi romani ne face cinste şi ne onorează", ne-a declarat Albert Panaio, ofiţer de presă la "Vodafone Bucharest Challenge 2007".

Viteza maximă a maşinilor din concurs va ajunge in jurul a 230 km/h, mai ales că, printre ele, sunt şi marci precum Maserati (1.000.000 $), Porsche şi Aston Martin (900.000 $), Ferrari, Corvette sau Dodge (700.000 $). Preţul unui bilet pentru toată perioada desfăşurării concursului va fi cuprins intre 40 şi 70 de euro, in funcţie de locul in tribună. Cum pentru VIP-uri a fost amenajată o tribună specială, cu o poziţie strategică, preţul este de 800 de euro.


ŞANSĂ
"Bucureştiul are marea şansă ca prin găzduirea acestui eveniment să intre sub umbrela prestigioasă a Federaţiei Internaţionale de Automobilism şi să se claseze pe aceeaşi treaptă cu Barcelona şi cu Monaco. S-a investit mult, s-a muncit foarte mult, dar sperăm ca evenimentul să fie unul de top"
Radu Ancuţa
şeful Direcţiei de Integrare
din Primăria Capitalei
PROTECŢIE
"A fost intr-adevăr tăiată vegetaţia spontană, copacii au fost scoşi şi duşi la pepiniera din Tei Toboc pentru ca in toamnă să fie replantaţi. Măsura a fost luată pentru protecţia şi securitatea atat a participanţilor, cat şi a spectatorilor. Garantăm că după terminarea competiţiei aceştia vor fi replantaţi"
Radu Ancuţa
şeful Direcţiei de Integrare
din Primăria Capitalei
PROVOCARE
"Pentru piloţi este o provocare imensă să concureze pe un circuit stradal, pentru că este mult mai greu decat pe unul obişnuit. Este minunat că totul se intamplă in mijlocul oraşul. Faptul că vor participa şi piloţi romani ne face cinste şi ne onorează"
Albert Panaio
ofiţer de presă la "Vodafone Bucharest Challenge 2007"
×
Subiecte în articol: observator jurul