x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bomba - "Prim-procurorul" Guli, săltat de DNA

Bomba - "Prim-procurorul" Guli, săltat de DNA

de Miruna Pasa Petru    |    Violeta Fotache    |    30 Noi 2007   •   00:00

Căştigătorul funcţiei de şef al Parchetului Capitalei, Sterian Guli, a fost ridicat de DNA, fiind bănuit că a promovat dănd mită.Â



Căştigătorul funcţiei de şef al Parchetului Capitalei, Sterian Guli, a fost ridicat de DNA, fiind bănuit că a promovat dănd mită. Â

Incredibil, dar s-a intămplat ieri ca proaspătul căştigător al şefiei Parchetului Capitalei, Sterian Guli, să fie săltat de procurorii anticorupţie. Cel care a acumulat cel mai mare punctaj la concursul pentru ocuparea postului de şef, Sterian Guli, este suspectat că a promovat concursul dănd mită.

El a fost ridicat ieri cu citaţie de invinuit, potrivit unor surse judiciare, fiind acuzat alături de alţi doi concurenţi pentru funcţiile de conducere de la parchete, că a oferit şpagă pentru a obţine subiectele de examen inainte de susţinerea concursului. Cei trei ar fi beneficiat de complicitatea unor membri ai Comisiei de examinare, dar şi din partea unor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), susţin sursele citate. Concursul nu a fost incă validat. Directorul INM, Mihai Sălăgean, ne-a declarat că a colaborat cu DNA şi a spus că va solicita CSM să analizeze acuzaţiile de fraudare a examenului.

Nu este prima dată cănd numele lui Guli apare in scandaluri de corupţie. Anul trecut Jurnalul Naţional relata că o persoană care dorea să contracteze un imprumut de la banca la care lucra soţia lui Guli l-ar fi finanţat pe procuror pentru a obţine banii.

×
Subiecte în articol: observator guli