x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Borbely, chemat de Boc la Guvern. Ministrul a venit direct de la aeroport

Borbely, chemat de Boc la Guvern. Ministrul a venit direct de la aeroport

13 Iul 2011   •   13:01
Borbely, chemat de Boc la Guvern. Ministrul a venit direct de la aeroport



Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, acuzat ca ar fi beneficiat din partea unei firme de lucrari la amenajarea unui apartament in schimbul influentei sale in atribuirea unor contracte, este la Palatul Victoria pentru o discutie cu premierul Emil Boc. Surse oficiale au declarat, pentru Mediafax, ca ministrul a venit la discutia cu Boc direct de la aeroport, dupa vizita efectuata in Polonia.

Procurorii DNA au facut perchezitii, in aceasta dimineata, intr-un imobil care ar apartine cuscrei ministrului Laszlo Borbely, intr-un dosar in care acesta este cercetat pentru un presupus trafic de influenta privind atribuirea unor contracte de lucrari ale ANAR catre o firma din Negresti Oas.

Procurorii anticoruptie se afla pe strada Biserica Amzei, unde se afla apartamentul cuscrei ministrului Mediului. Acestia au intrat in apartament dupa ce administratorul blocului le-au adus cheile locuintei, anunta RTV.

In urma cu cateva zile, procurorii au mai incercat sa intre in apartament insa nu au reusit pentru ca nu au gasit pe nimeni acasa. Vecinii sustin ca desi apartamentul a fost renovat in urma cu o luna, aici nu locuieste nimeni.

Citeste si Kelemen Hunor: Borbely are sustinerea noastra totala!


Numele ministrului Mediului, Laszlo Borbely, apare intr-un dosar de trafic de influenta instrumentat de procurorii DNA Oradea, liderul UDMR fiind suspectat ca ar fi favorizat un om de afaceri din Targu-Mures sa obtina mai multe contracte cu o institutie aflata in subordinea ministerului si sa primeasca mai repede platile pentru contractele aflate in derulare. In schimb, ministrul ar fi beneficiat de renovarea unui apartament pe banii firmei omului de afaceri. Intermedierea afacerii, estimata la 20.000 de euro, ar fi fost facuta de unul dintre consilierii personali ai ministrului, Szepessy Szabolcs, originar tot din Targu-Mures.

Citeste si Laszlo Borbely, suspectat de DNA de trafic de influenta

Informatia a fost prezentata ieri initial de televiziunea publica, ca raspuns la o solicitare pe care TVR ar fi facut-o catre DNA Oradea in baza Legii privind liberul acces la informatiile publice. In raspunsul transmis catre TVR, procurorii DNA spun ca s-a inceput deja de o saptamana urmarirea penala fata de consilierul ministrului, Szepessy Szabolcs, acuzat de complicitate la infractiunea de cumparare de influenta, si fata de omul de afaceri Ciocan Ion, ginerele unui deputat PSD de Maramures, acuzat de infractiunea de cumparare de influenta.

'Din rezolutia de incepere a urmaririi penale a rezultat urmatoarea stare de fapt: In cursul anului 2011, invinuitul Ciocan Ioan, in calitate de reprezentant legal al firmei mai sus mentionate (n. r. – SC Lescaci Com SRL Negresti Oas), prin intermediul invinuitului Szepessy Szabolcs, consilier personal al ministrului Mediului si Padurilor, a cumparat influenta numitului Borbely Laszlo, ministru al Mediului si Padurilor, prin efectuarea in folosul acestuia de lucrari de amenajare a unui apartament, lucrari in valoare de aproximativ 20.000 de euro, pe cheltuiala societatii sale. Lucrarile au fost realizate in scopul obtinerii, prin intermediul influentei de care se bucura ministrul Mediului si Padurilor, de contracte cu AN «Apele Romane» (institutie aflata in coordonarea acestui minister), cat si pentru a obtine cu prioritate plata unor lucrari contractate anterior cu aceeasi institutie publica si aflate deja in executie', se arata in raspunsul DNA Oradea transmis TVR. (V.M.)

×
Subiecte în articol: dna laszlo borbely