x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Borcea, despre decizia Curţii Supreme: Nu se puteau da condamnări pe presupuneri şi supoziţii

Borcea, despre decizia Curţii Supreme: Nu se puteau da condamnări pe presupuneri şi supoziţii

20 Mai 2013   •   15:33
Borcea, despre decizia Curţii Supreme: Nu se puteau da condamnări pe presupuneri şi supoziţii
Sursa foto: gsp.ro

Fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a declarat, luni, că judecătoarele de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care au trimis dosarul transferurilor de fotbalişti spre rejudecare la Curtea de Apel, nu puteau da condamnări "pe presupuneri şi supoziţii".

"Nu se puteau da condamnări pe presupuneri şi pe supoziţii. Acolo (n.r. - la ICCJ) trebuie lucruri certe. Eu nu am făcut altceva decât să duc la îndeplinire deciziile Consiliului de Administraţie al FC Dinamo. Noi suntem de fapt precum gladiatorii de pe timpul romanilor care trebuie aruncaţi în arenă", a spus Borcea la postul Realitatea TV.

El a afirmat că nu se simte vinovat, dar că în urma acestui proces va încerca să îşi diminueze afacerile din România pentru că este "hărţuit". "Dacă mă simţeam vinovat nu cumpăram o societate importantă în ianuarie. Îmi pare rău, dar oamenii de afaceri din România nu sunt respectaţi. Sunt peste 1.500 de angajaţi care depind de mine şi ar fi fost tragic ca eu să fiu pedepsit, sacrificat pe nedrept. Voi încerca să diminuez cât pot mai mult afacerile din România pentru că aici nu numai că nu eşti apreciat, dar eşti hărţuit", a explicat omul de afaceri.

Cristian Borcea a afirmat că familia sa a suferit foarte mult şi a precizat că în ultima perioadă s-a simţit arestat la domiciliu. "Aşteptăm să vedem motivarea ICCJ şi ne vom consulta cu avocaţii să vedem ce avem de făcut. Ne va aştepta un drum eu zic cât se poate de scurt pentru a ne dovedi nevinovăţia. Ca orice om am şi eu emoţii. S-a spus că eu am rezidenţă în America şi că nu mai vreau să revin în ţară, dar eu am fost aici la fiecare termen indiferent că am fost operat sau altceva. Din păcate familia a suferit enorm... după verdictul din noiembrie (n.r. - pedeapsa cu executare a Cuţii de Apel) tatăl meu a făcut infarct şi a avut nevoie de cinci by-pass-uri, toată familia plânge. Au fost şapte ani de anchete, de procese, practic a fost un arest la domiciliu. Am fost de atâtea ori la anchete, de atâtea ori la procese, cel puţin în ultima vreme nu a fost zi să nu ne întâlnim cu avocaţii", a mai spus Borcea.

Instanţa supremă a decis azi să trimită dosarul transferurilor de jucători pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care în noiembrie 2012 a dispus pedepse între trei şi opt ani de închisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecaţi pentru înşelăciune.

×