x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BossaBall a ajuns şi la noi

BossaBall a ajuns şi la noi

de Raluca Grintescu    |    22 Iul 2007   •   00:00
BossaBall a ajuns şi la noi

Pe parcursul verii, romănii care işi vor petrece vacanţa pe litoralul Mării Negre vor putea experimenta, pe terenul amplasat in staţiunea Costineşti, un nou sport - BossaBall - un mix spectaculos de volei, fotbal, gimnastică şi ritmuri de samba.

Pe parcursul verii, romănii care işi vor petrece vacanţa pe litoralul Mării Negre vor putea experimenta, pe terenul amplasat in staţiunea Costineşti, un nou sport - BossaBall - un mix spectaculos de volei, fotbal, gimnastică şi ritmuri de samba.

Adus direct de pe plajele Braziliei de către Orangina, jocul de BossaBall face furori pe toate meridianele. BossaBall nu este doar un joc, ci o combinaţie de mai multe sporturi, muzică, dans şi distracţie căt cuprinde. "Faptul că marca Orangina a lansat BossaBall in Romănia nu este deloc intămplător. BossaBall este cu siguranţă jocul ideal pentru iubitorii mărcii, ale căror trăsături definitorii sunt: pofta de viaţă, faptul că sunt mereu in căutare de experienţe noi şi au un stil de viaţă activ. Astfel, pe parcursul intregii veri, romănii care se vor afla pe litoralul Mării Negre vor avea parte de cel mai distractiv mod de a se "agita", mărturiseşte Cătălin Ignat, vice-preşedinte Marketing URBB. Chiar şi după incheierea sezonului estival, cei care işi vor face un hobby din Bossaball se vor putea bucura in continuare de experienţa pe care acest joc le-o oferă, intrucăt terenul urmează să fie amplasat indoor, in Bucureşti. In prezent, ţări precum Spania, Brazilia, Portugalia, Olanda şi Marea Britanie găzduiesc campionate mondiale de BossaBall. In Romănia, echipa demonstrativă de BossaBall il are drept căpitan pe binecunoscutul gimnast, multiplu campion mondial Marius Urzică.

GENEZĂ. BossaBall este un joc originar din Belgia, in prezent devenit popular pe multe meridiane ale globului - brazilienii il adoră, francezii l-ar lua cu ei peste tot, grecii l-au instalat pe toate insulele, iar spaniolii işi dispută supremaţia in campionate. Se aseamănă foarte mult cu voleiul insă a imprumutat şi elemente din fotbal, gimnastică şi capoeria - un dans războinic brazilian creat de sclavii africani, in secolul al XIX-lea.

Reguli de joc

In fiecare jumătate de teren, langă fileu, se află căte o trambulină pe care sare căpitanul fiecărei echipe incercănd să lovească mingea intr-o modalitate căt mai acrobatică, pentru a obţine puncte in favoarea echipei sale. Jucătorii se pot folosi de orice parte a corpului: mănă, picior, şold, piept, pentru a face un spectacol din fiecare lovitură. Fiecare echipă are dreptul de a atinge de cel mult 8 ori mingea. Acelaşi jucător poate avea cel mult două contacte consecutive cu piciorul sau capul şi doar unul cu măna. O echipă poate fi compusă din 3, 4 sau 5 persoane, dintre care unul va sta cu siguranţă pe trambulină.

×
Subiecte în articol: observator bossaball