x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Botoşani: Bombă de aviaţie descoperită în timpul unor lucrări de decolmatare a unui pârâu

Botoşani: Bombă de aviaţie descoperită în timpul unor lucrări de decolmatare a unui pârâu

28 Aug 2019   •   21:15
Botoşani: Bombă de aviaţie descoperită în timpul unor lucrări de decolmatare a unui pârâu

O bombă de aviaţie de 50 de kilograme a fost descoperită, miercuri, pe raza comunei Şendriceni, în timpul unor lucrări de decolmatare a unui pârâu, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, elementul de muniţie a fost ridicat de pirotehnişti şi transportat în poligonul militar de la Copălău în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

"Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al judeţului Botoşani a fost solicitată, în această după-amiază, să intervină pentru a ridica un element de muniţie descoperit pe raza comunei Şendriceni, pe timpul executării unor lucrării de decolmatare a Pârâului Întors. Ajunşi la faţa locului, pirotehnicienii au constatat că este vorba despre o bombă de aviaţie de 50 kg", a afirmat Lupu.

Pirotehnicienii botoşăneni le reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin numărul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bombă botosani