x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Braconaj? - Minciuni in cazul Videanu

Braconaj? - Minciuni in cazul Videanu

19 Apr 2005   •   00:00

Partenerul de vanatoare al fratelui primarului general Videanu, Alexandru Boroi, induce autoritatile in eroare si-i ameninta pe ziaristi.

  • de ION ALEXANDRU, EDUARD PASCU
  • OBSERVATOR
  • NECONCORDANTA. Soferul Boroi sustine ca Marian Videanu a fost impuscat la km 44. Victima zice ca la km 60...
    MINCIUNA NR. 1. Este cea pe care le-a aruncat-o Alexandru Boroi autoritatilor, imediat dupa ce Marian Videanu a fost impuscat si care a pus pe jar degeaba Politia Rutiera si Serviciul de Ambulanta. Duminica, la ora 12:00, Boroi a anuntat dispeceratul unic 112 ca pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, la kilometrul 44, a avut loc un accident de circulatie. Zona se afla in competenta IJP Giurgiu, motiv pentru care un echipaj insotit de o ambulanta au gonit catre locul indicat. Surpriza! Aici, nici urma de accident si nici urme care sa lase de inteles ca s-ar fi intamplat un astfel de eveniment. Ulterior, camera de garda a Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca a anuntat dispeceratul Politiei Capitalei ca a fost internat Marian Videanu, in varsta de 47 de ani, fratele primarului general Adriean Videanu. Acesta avea doua plagi impuscate, una la cap, iar alta la torace. Victima a fost operata si a declarat ca a fost impuscata pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, pe sensul de mers catre Capitala, la kilometrul 44.

    MINCIUNA NR. 2. Prins cu prima minciuna, Alexandru Boroi a confectionat imediat alta, pentru a scapa basma curata. "Boroi ne-a declarat ca evenimentul a avut loc la kilometrul 60. Videanu spune ca s-a intamplat la kilometrul 44", ne-a declarat comisarul-sef Nicolae Niculescu, seful Serviciului Arme al IJP Giurgiu. Ieri, mai multe echipe ale anchetatorilor periau metru cu metru in cautarea tubului cartus, la kilometrul 44. Ceea ce, desi neconfirmat oficial, lasa sa se inteleaga ca politia crede mai mult in varianta victimei decat in cea a lui Boroi. Padurea aflata la kilometrul 60 este sub jurisdictia Ocolului Silvic Gaesti, din Dambovita. Intre kilometrul 36 si 45, padurea apartine Ocolului Silvic Bolintin, judetul Giurgiu. Directorul acestui ocol, Alexandru Rosu, ne-a confirmat ca, in acest perimetru, exista fonduri de vanatoare arondate AGVPS.

    AMENINTARI. Ieri am incercat sa luam legatura cu Boroi, pentru a lamuri situatia. Cel care ne-a mijlocit discutia a fost chiar directorul SNP Petrom - Schela Roata de Jos, Gheorghe Nedelcu, seful lui Alexandru Boroi. Pe telefonul acestui director, Boroi ne-a amenintat: "Daca nu va vedeti de treaba voastra, fara sa-mi mai terorizati familia, vom discuta altfel. Nu va intereseaza pe voi cate arme am eu acasa si cate mi-a confiscat politia. Voi nu aveti cu ce sa ma ajutati. Nu va intereseaza ce s-a intamplat acolo".

    ×
    Subiecte în articol: observator videanu kilometrul boroi