x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Brăila. După fotografia în care un subaltern spăla maşina adjunctului Poliţiei Locale, primarul Brăilei i-a cerut demisia! Reacţia a fost uluitorare

Brăila. După fotografia în care un subaltern spăla maşina adjunctului Poliţiei Locale, primarul Brăilei i-a cerut demisia! Reacţia a fost uluitorare

08 Sep 2016   •   15:40
Brăila. După fotografia în care un subaltern spăla maşina adjunctului Poliţiei Locale, primarul Brăilei i-a cerut demisia! Reacţia a fost uluitorare
Sursa foto: Dumitru Hahui, adjunctul Poliţiei Locale Brăila

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a declarat joi într-o conferinţă de presă, că i-a solicitat demisia directorului adjunct al Poliţiei Locale Brăila, Dumitru Hahui, după ce, în urmă cu o zi, pe o reţea de socializare a apărut o postare în care un poliţist local spală o maşină care îi aparţine acestuia.

Hahui a refuzat, însă, să îşi prezinte demisia, a precizat edilul.

Primarul a mai precizat că nu are dreptul legal de a-l demite pe Dumitru Hahui, deoarece acesta nu are contract de muncă încheiat cu Primăria, plus că este protejat de Legea funcţionarului public, singurul care poate face acest lucru fiind directorul executiv al Poliţiei Locale Brăila, Traian Jipa.

'Sunt supărat pe situaţia creată şi am considerat că cea mai elegantă ieşire ar fi fost retragerea domnului Hahui, printr-un act unilateral al dânsului. I-am solicitat demisia adjunctului Poliţiei Locale, dar acesta a refuzat să şi-o dea. Eu, ca primar, nu pot să îl demit, doar conducerea Poliţie Locale poate. Sunt reglementări speciale pentru funcţionarii publici, ei au un statut aparte, sunt protejaţi de lege. Am discutat cu directorul executiv al Poliţiei Locale, Traian Jipa, care va demara o cercetare în acest caz', a declarat Dragomir.

Primarul Brăilei şi-a exprimat speranţa ca poliţistul care a fost fotografiat în timp ce spăla maşina adjunctului Poliţiei Locale 'să recunoască faptul că a fost pus să facă acest lucru şi nu că a făcut-o din proprie iniţiativă', aşa cum a lăsat de înţeles Dumitru Hahui.

'Din discuţia cu domnul Hahui Dumitru, vă informez că la întrebarea mea -dacă nu consideră că este necesar să-şi dea demisia - a răspuns că recunoaşte că foloseşte maşina respectivă şi că agentul i-a spălat maşina fără să-i fi dat această dispoziţie. Urmează ca din cercetarea internă să se verifice acest aspect. A spus că regretă că i s-a făcut această fotografie şi a declarat că este urmare a declanşării unor măsuri faţă de angajaţi ai Poliţiei Locale. A mai menţionat că au mai fost cazuri când, urmare a faptului că şi-a parcat maşina în curtea instituţiei, unii angajaţi şi-au făcut fotografii în maşină', a declarat primarul Marian Dragomir.

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac, consideră că este 'inadmisibil' ca poliţiştii locali să se ocupe în timpul serviciului cu spălarea maşinii private cu care circulă adjunctul Poliţiei Locale şi că, în acest caz, ar trebui solicitată o comisie imparţială de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

'Angajatul respectiv ori a făcut-o de dragul şefului, că îl iubeşte foarte mult, ori a făcut-o sub auspiciul unei presiuni. Eu spun că ar trebui să vină o comisie imparţială, de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, pentru a analiza acest caz. (...) Aici ne confruntăm şi cu faptul că legile statului nu sunt foarte bune şi ar trebui revizuite, deoarece nu pot fi luate măsuri atunci când un funcţionar public greşeşte, aşa cum se întâmplă în acest caz', a declarat Chiriac.

Preşedintele CJ Brăila a precizat că este convins de faptul că situaţia de la Poliţia Locală Brăila, care a ajuns în atenţia publicului după apariţia fotografiei intitulate 'spălătoria auto', nu este singura de acest gen. 'Sunt anumiţi oameni care sunt pe funcţii şi şi-au rezervat acea funcţie ca mare 'dumnezeu' al acelei instituţii şi toată lumea stă drepţi în faţa lor', a încheiat Chiriac.

Amintim că miercuri, pe o reţea de socializare, pe contul 'Poliţiştii au umor', au fost postate două fotografii în care se vede cum un poliţist local îmbrăcat în uniformă şi cu pantalonii suflecaţi ţine în mâini un furtun şi spală un BMW.

Foto: Facebook.com/Poliţiştii au umor

Pe aceeaşi reţea de socializare a apărut joi o altă fotografie în care sunt surprinşi doi poliţişti locali, unul cu pantalonii suflecaţi până la genunchi şi care spală maşina cu un furtun cu apă, iar celălalt care şterge parbrizul cu o racletă. Fotografia este însoţită de următorul comentariu: 'O altă zi obişnuită în curtea Poliţiei Locale Brăila. La spălătoria personală a directorului adjunct Hahui Dumitru toate-s bune, băieţii sunt pregătiţi. Curând şi alte poze şi informaţii(...)'. AGERPRES

×