x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Braila - Gravida in sase luni, dupa gratii

Braila - Gravida in sase luni, dupa gratii

de Nicoleta Butnaru    |    03 Aug 2006   •   00:00
Braila - Gravida in sase luni, dupa gratii

O femeie insarcinata in sase luni a fost incarcerata in Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta Braila, fiind condamnata la sase luni de inchisoare. Ea nu a reusit sa plateasca pensia de intretinere pentru fiul sau mai mare, aflat in ingrijirea primului sot.

Are numai 29 de ani, este o femeie simpla de la tara, originara din comuna Viziru. Plange si povesteste ca a ajuns la puscarie, alaturi de infractoare care au comis fapte cu violenta, prostitutie si proxenetism, fiindca nu a reusit sa munceasca destul incat sa-i trimita lunar cate 500.000 lei si fiului sau mai mare. Spune insa ca baiatul creste la cateva case de domiciliul sau, ca l-a vazut zilnic si ori de cate ori a avut posibilitatea l-a ajutat. In fata legii nu a contat, insa, acest fapt. N-a contat nici macar situatia in care se afla: este insarcinata in sase luni.

A fost arestata la 29 iunie, pe numele sau existand un mandat de executare a sase luni de inchisoare, pentru abandon familial, respectiv neplata timp de doi ani a pensiei pentru intretinerea copilului de 10 ani pe care-l are cu primul sot.

FARA BANI. G.C. s-a despartit de primul sot pe cand copilul avea patru ani. Baietelul are probleme de sanatate, iar dupa o spitalizare, tatal acestuia n-a mai primit-o acasa. Neavand posibilitati financiare nici macar pentru a se deplasa la procesul de divort, femeia a acceptat de nevoie ca micutul sa fie incredintat tatalui, mai ales ca acesta sta mai bine din punct de vedere material. O vreme, spune G.C., i-a trimis cate 500.000 de lei lunar, prin posta, insa de vreo doi ani n-a mai putut.

"M-am recasatorit, am un baietel de 6 ani si din a doua casatorie, iar acum sunt din nou insarcinata. N-am avut posibilitatea, efectiv, sa-i trimit. I-am mai dat si eu cat am putut, fiindca sta la cateva case de mine. Chiar de Sf. Petru, copilul a venit la mine si i-am dat 100.000 de lei sa mearga la balci, ca asa se face la noi, iar dupa aceea, dupa ce a plecat, a venit Politia si m-a arestat. Am inteles ca am fost condamnata mai intai la trei luni de inchisoare cu suspendare, dupa care, fiindca tot nu i-am platit, m-au condamnat la sase luni", ne-a spus, cu ochii scaldati in lacrimi, G.C.

CONDITII PRECARE. Zilele trecute, femeii i-a fost rau si cadrele au dus-o la cabinetul penitenciarului, insa de aici a fost trimisa la Maternitate, unde i s-au acordat ingrijiri primare si i s-a facut un ecograf: sarcina are 23 de saptamani, ceea ce inseamna ca peste alte doua-trei saptamani, cadrele inchisorii trebuie sa gaseasca solutii pentru ca femeia sa nu nasca in mediul privativ, aici nefiind conditii. Mai mult, cadrele nu-i pot asigura nici acum un regim special detinutei, nici de hrana, nici de ingrijire si spatiu de locuit. Detinuta a formulat, pana acum, doua cereri: una de gratiere, alta de suspendare a executarii pedepsei. La nici una dintre petitii nu a primit, pana acum, vreun raspuns.

NO COMMENT
"N-am avut posibilitatea, efectiv, sa-i trimit. I-am mai dat si eu cat am putut, fiindca sta la cateva case de mine. Chiar de Sf. Petru, copilul a venit la mine si i-am dat 100.000 de lei sa mearga la balci, ca asa se face la noi, iar dupa aceea, dupa ce a plecat, a venit Politia si m-a arestat."
baileanca incarcerata
×
Subiecte în articol: observator luni