x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Braşov: Tineri care au chinuit un pui de râs până când l-au omorât, cercetaţi pentru braconaj

Braşov: Tineri care au chinuit un pui de râs până când l-au omorât, cercetaţi pentru braconaj

07 Aug 2019   •   20:00
Braşov: Tineri care au chinuit un pui de râs până când l-au omorât, cercetaţi pentru braconaj

Doi tineri din localitatea braşoveană Buneşti sunt cercetaţi pentru braconaj, după ce au chinuit un pui de râs până când l-au omorât, postând imagini cu fapta lor pe o reţea de socializare.

Cazul puiului de râs, care apare în imagini legat cu o sfoară şi cu răni, a fost semnalat iniţial de reprezentanţii unei asociaţii, care au precizat că s-au adresat autorităţilor, dar, în acelaşi timp, solicitau informaţii de la cetăţeni pentru identificarea făptaşilor.

Ulterior, Inspectoratul de Poliţie Braşov a informat că "lucrătorii din cadrul Serviciului Arme, Muniţii şi Substanţe Periculoase Braşov s-au sesizat din oficiu" şi au identificat făptaşii, aceştia fiind doi tineri, de 17, respectiv, 32 de ani, din Buneşti.

"În data de 6 august, lucrători din cadrul Serviciului Arme, Muniţii şi Substanţe Periculoase Braşov s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în data de 5 august 2019, pe o reţea de socializare au fost postate mai multe fotografii în care apărea un pui din specia râs, care prezenta răni accentuate şi era legat cu o sfoară în jurul gâtului. În urma activităţilor investigativ-informative au fost identificate două persoane, respectiv doi bărbaţi, în vârstă de 17 ani şi 32 ani, din localitatea Buneşti", a precizat IPJ Braşov.

Cadavrul puiului de râs a fost predat reprezentanţilor administratorului fondului de vânătoare pe raza căruia ar fi fost găsit animalul, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor decesului, a precizat IPJ Braşov. 

Cei doi tineri vor fi cercetaţi pentru "braconaj- vânarea speciilor strict protejate în alte condiţii decât cele legale".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: brasov