x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Brăţările dacice" - Năstase, NUP motivat

"Brăţările dacice" - Năstase, NUP motivat

de Miruna Pasa Petru    |    07 Noi 2007   •   00:00
"Brăţările dacice" - Năstase, NUP motivat
Sursa foto: DAN MARINESCU/

După ani de anchetă in dosarul "Brăţările dacice", fostul premier Adrian Năstase (foto) a primit "neinceperea urmăririi penale" pentru infracţiunile de tăinuire a unor obiecte de patrimoniu furate.



După ani de anchetă in dosarul "Brăţările dacice", fostul premier Adrian Năstase (foto) a primit "neinceperea urmăririi penale" pentru infracţiunile de tăinuire a unor obiecte de patrimoniu furate.

Aceeaşi măsură a fost dispusă şi pentru fostul consilier prezidenţial Dan Iosif, parlamentarii Ioan Talpeş şi Sergiu Nicolaescu, Gabriel Bivolaru şi omul de afaceri Ovidiu Tender. Recent au devenit cunoscute şi motivele pentru care procurorii au stabilit neimplicarea lor in această afacere: declaraţiile martorilor care au incercat să-i incrimineze pe cei şase nu au fost confirmate de nici o probă concludentă. "Se poate constata că relatările persoanelor audiate se bazează pe zvonurile care au circulat in cadrul grupurilor infracţionale din zona municipiului Deva şi nu pot servi ca probe concludente in dovedirea implicării persoanelor amintite in traficarea de brăţări dacice", se arată in documentul Parchetului Instanţei Supreme. Anchetatorii au reţinut că mărturiile care au dus la cercetarea lui Năstase sunt indirecte şi au fost contrazise chiar de cei care participaseră direct la anumite discuţii sau intălniri. Â


DEŢINUT-MARTOR. Declaraţia cea mai plină de imaginaţie este de departe cea a unui deţinut care a cerut procurorilor să-l audieze. Vasile Tudor a susţinut că sirianul Omar Hayssam, cu care a impărţit celula timp de căteva luni, i-ar fi povestit că "in perioada 2002-2004 a cumpărat, prin intermediul lui Dan Iosif, cinci brăţări dacice şi alte obiecte de patrimoniu, pe care le-ar fi făcut cadou lui Adrian Năstase, Talpeş Ioan, unui demnitar din Bagdad şi ministrului Apărării al republicii Yemen". Vasile Tudor nu se află la prima incercare de a deveni celebru. El a insistat să fie audiat şi să primească protecţie inclusiv in dosarul răpirii jurnaliştilor romăni in Irak, susţinănd că Omar Hayssam ar fi plănuit răpirea uneia dintre fiicele preşedintelui Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: observator