x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Brazii Castelului de Ciocolată

Brazii Castelului de Ciocolată

de Costin Anghel    |    23 Dec 2007   •   00:00
Brazii Castelului de Ciocolată

Veselie! Răsete de copii! Oameni mari purtăndu-se ca nişte copii! Brăduţi! Ciocolată! Fructe in ciocolată! Şi multă bucurie. Bucureşti.

Veselie! Răsete de copii! Oameni mari purtăndu-se ca nişte copii! Brăduţi! Ciocolată! Fructe in ciocolată! Şi multă bucurie. Bucureşti.

Sămbătă dimineaţa, in Parcul Kiseleff, două iniţiative lăudabile au adus bucuria pentru căteva sute de copii bucureşteni. Radio Itsy Bitsy a impărţit brăduţi micilor căştigători ai unui concurs organizat de acest post de radio. Iar un om plin de intenţii bune şi iubitor de copii, Nenea Şoni, a oferit la răndul său, in parteneriat cu Primăria Sectorului 1, ciocolată caldă, din aceea adevărată, adusă tocmai din Belgia la Castelul de Ciocolată... incărcat de baloane şi cu un brad in braţe, Mihai, măndrul tătic al unui puşti căştigător, era plin de bucurie. Era doar al doilea an in care căştigase un brăduţ de la Itsy Bitsy. "E minunat, bradul e foarte frumos. Este exact cum ne place şi suntem foarte fericiţi", spuse dintr-o suflare Mihai.

Trafic. Pe o scenă amplasată strategic intre cele 2 obiective ale manifestării, Cortul cu Brazi şi Castelul de Ciocolată, micii copii au căntat şi au dansat pentru copiii de toate vărstele veniţi să se bucure de brazii căştigaţi, ori pur şi simplu să participe la o adevărată intălnire a prichindeilor bucureşteni. Unii veneau, alţii, ca Iustin, plecau. Bărbăteşte, ajutat de sora mai mare, işi ducea brăduţul in spinare: "O să il impodobesc cu multe globuleţe şi cu beteală. Să fie frumos". Să-l mai reţii la un dialog... nici vorbă, copilul... avea treabă serioasă de făcut!

Ca pe o adevărată autostradă a bucuriei, micii pofticioşi erau intr-un du-te-vino de la ciocolată la brazi, ori in sens invers, după cum le dictau insitinctele... Mai intăi ceva cald şi bun la burtică, ori poate un brăduţ, să aibă Moşul unde pune cadourile... că de venit... vine sigur, dacă are unde să lase cadouri pentru copiii cuminţi. In orice caz... şi cu brăduţi, şi fără, puştii tot s-au pus pe căntat colinde şi căntece pentru copii, ori s-au organizat in adevărate trenuleţe, menite să mai inmoaie, cu veselia lor, gerul năpraznic din Bucureşti. La Castelul plin de aroma ciocolatei ce curgea valuri-valuri intr-o arteziană, un artist făcea portrete copiilor. Cu mare atenţie realiza portretele, că doar na... copilului dacă nu-i place... iţi spune in faţă!

Arteziană. Nenea Şoni, nimeni altul decăt Alexandru Pădurean, patronul de la "Papa la Şoni" din Vama Veche, era plin de măndrie. Reuşise să creeze "Castelul" aşa cum văzuse el in Belgia, de unde i-a venit şi ideea. Şi dacă era idee belgiană... arteziana şi materia primă, ciocolata, tot de acolo le adusese... să fie treaba bună! Şi treaba a fost bună. Copiii de toate vărstele veniţi la eveniment s-au veselit, au păpat bunătăţi şi au şi plecat cu un brăduţ acasă. Acum... il aşteaptă doar pe Moşul.

costin.anghel@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: observator ciocolata