x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Brazii de Crăciun naturali sunt mai buni pentru sănătate decât cei artificiali

Brazii de Crăciun naturali sunt mai buni pentru sănătate decât cei artificiali

16 Dec 2014   •   13:16
Brazii de Crăciun naturali sunt mai buni pentru sănătate decât cei artificiali
Sursa foto: Pomii de Crăciun naturali sunt mai buni pentru sănătate decât cei artificiali

Specialiştii de la Universitatea din Surrey au declarat că a obţinut "o mulţime de dovezi" care atestă faptul că pomii de Crăciun naturali sunt mai buni pentru sănătate decât cei artificiali.

Potrivit Dr. Birgitta Gatersleben, pomul de Crăciun natural este un excelent mod de a reduce stresul. Expunerea la mediul natural este benefică, iar brazii de plastic sau din alte materiale sintetice care reproduc mediul natural sunt un factor de stres in plus pentru sănătate.

Cercetătoarea spune că principala problemă învocată de subiecţi în raportul său, pentru care ar alege brazii sintetici în locul celor naturali, este mizeria pe care brazii naturali o fac. Potrivit lui Gatersleben, comoditatea populaţiei este factorul principal în alegerea unui brad sintetic în locul celui natural, iar acest lucru dăunează până şi tradiţiei de Crăciun.

Gatersleben menţionează că bradul natural s-a regăsit în casele oamenilor care sărbătoresc Crăciunul de sute de ani, iar elementul natural a contribuit puternic la starea de bine pe care sărbătorile de iarnă o au asupra oamenilor, pe când cel sintetic, chiar dacă arată frumos şi este mult mai comod, nu are aceeaşi însemnătate şi nici impact psihologic benefic.

×