x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator FERMA PREŞEDINTELUI. BRD nu mai lucrează cu Ioana Băsescu

FERMA PREŞEDINTELUI. BRD nu mai lucrează cu Ioana Băsescu

21 Noi 2013   •   19:38
FERMA PREŞEDINTELUI. BRD nu mai lucrează cu Ioana Băsescu
Sursa foto: Mediafax Foto

O informaţie, obţinută în exclusivitate de Jurnalul Naţional, pune sub semnul întrebării solvabilitatea fiicei preşedintelui. “BRD a renunţat de un an la contractul de exclusivitate pe care îl avea semnat cu notariatul Ioanei Băsescu”, ne-au declarat surse bancare. Acest contract de exclusivitate i-a asigurat fiicei preşedintelui mare parte din încasările obţinute, dacă ţinem cont că la fiecare legalizare de contract de creditare prin programul Prima Casă Ioana Băsescu încasa între 1.000 şi 1.500 de euro.

Până acum, fiica cea mare a preşedintelui nu a oferit nicio informaţie despre sursele sale de venit, prelevându-se de faptul că este o persoană privată. Ioana Băsescu trebuie să plătească o rată de 5.800 de euro în fiecare lună pentru cele 291 de hectare achiziţionate prin creditul de la CEC Bank.

Potrivit surselor Jurnalului Naţional, în 2011 cabinetul notarial al Ioanei Băsescu avea încasări de 1,1 milioane de lei, echivalentul a 260.000 de euro la cursul mediu din acel an. O medie de 20.000 de euro pe lună din care ar fi trebuit să îşi acopere dările către stat, plata cheltuielilor curente cu notariatul şi a salariilor angajaţilor. Mare parte din câştigurile fiicei cea mare a preşedintelui erau asigurate de contractul de exclusivitate cu BRD pentru programul “Prima Casă”, fiind una dintre notarii agreaţi. Alte surse de venit, au fost obţinute din legalizarea tuturor tranzacţiilor imobiliare din complexul rezidenţial deţinut de Popoviciu, inclusiv a vânzării retailerului Ikea, pe care omul de afaceri l-a deţinut în sistem de franciză.

Citiţi şi: Fata lui Băsescu, notar de un milion de euro

×